Commodities

Bloomberg: H εταιρεία βασικών εμπορευμάτων Noble Group «βυθίζεται στην τέλεια καταιγίδα»

tags :
Bloomberg: H εταιρεία βασικών εμπορευμάτων Noble Group «βυθίζεται στην τέλεια καταιγίδα»
«Η Noble βυθίζεται σε μια τέλεια καταιγίδα» αναφέρεται στην έκθεση της Iceberg Research, η οποία υποστηρίζει ότι «η εταιρεία οδεύει προς την πτώχευση και την εκκαθάριση».
Η κάποτε μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίας commodities της Ασίας Noble Group Ltd. πιθανότατα θα οδηγηθεί σε πτώχευση, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο έκθεση της Iceberg Research.
«Η Noble βυθίζεται σε μια τέλεια καταιγίδα» αναφέρεται στην έκθεση , η οποία υποστηρίζει ότι «η εταιρεία οδεύει προς την πτώχευση και την εκκαθάριση.
Το κόστος του αμοιβαίου κεφαλαίου είναι απαγορευτικό.
Η Noble χάνει την εμπιστοσύνη των αντισυμβαλλομένων και των τραπεζών.
Οι βασικοί πελάτες της την εγκαταλείπουν».
Η Noble Group έχει χάσει περίπου το 90% της αξίας της από το 2015, όταν η Iceberg Research αμφισβήτησε δημόσια τα οικονομικά στοιχεία που έδινε στην δημοσιότητα η εταιρεία που έχει έδρα στο Χονγκ Κονγκ.
Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα η Iceberg Research προειδοποίησε, ότι η Noble Group θα εμφανίσει ζημίες ύψους 1,8 δισ. δολαρίων το β΄ τρίμηνο του 2017, σημειώνοντας ότι η εταιρεία χρειάζεται «δισεκατομμύρια από έναν νέο επενδυτή για να επιδιορθώσει τον ισολογισμό της και να αναστρέψει την τεράστια εκροή λειτουργικών εξόδων της».
Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's αναφέρει σε έκθεσή του, ότι ο κίνδυνος αθέτησης πληρωμών από την Noble Group είναι αυξημένος.
Η εταιρεία commodities ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, ότι συμφώνησε να πουλήσει μία μονάδα παραγωγής φυσικού αερίου στην ανταγωνιστική της Mercuria Energy Group για 248 εκατομμύρια δολάρια και αναζητά αγοραστές για την επιχείρηση της υγρών πετρελαίου.
Ωστόσο ούτε αυτό απέτρεψε την πτώση κατά 7,6% της μετοχής της στα 0,365 δολάρια στο Χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης