Commodities

Πτώση των τιμών του πετρελαίου λόγω αποθεμάτων στις ΗΠΑ και παραγωγής του ΟΠΕΚ

tags :
Πτώση των τιμών του πετρελαίου λόγω αποθεμάτων στις ΗΠΑ και παραγωγής του ΟΠΕΚ
Περί τις 10:30 π.μ. ώρα Ελλάδος η τιμή του Brent υποχωρεί 37 σεντς ή  0,71% στα 51,41 δολάρια το βαρέλι.
Υποχωρούν σήμερα (2/8) για δεύτερη συνεχή ημέρα οι τιμές του πετρελαίου μετά την χθεσινή πτώση κατά 2%, εξαιτίας της συνεχιζόμενης ανησυχίας των επενδυτών για την αυξημένη παραγωγή του ΟΠΕΚ, αλλά και την αντιθέτως με τις προβλέψεις αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ που ανακοίνωσε χθες το American Petroleum Institute.
Περί τις 10:30 π.μ. ώρα Ελλάδος η τιμή του Brent υποχωρεί 37 σεντς ή  0,71% στα 51,41 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) υποχωρεί 40 σεντς ή 0,81% στα 48,76 δολάρια το βαρέλι.
Ειδικότερα, το API ανακοίνωσε χθες ότι τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 28 Ιουλίου στα 488,8 εκατομμύρια βαρέλια, ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για μείωση κατά 2,7 εκατομμύρια βαρέλια.
Ασφαλέστερα συμπεράσματα πάντως αναμένονται σήμερα από τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ.
Την ίδια ώρα, στις αγορές συνεχίζεται η ανησυχία για την αύξηση της συνολικής παραγωγής του ΟΠΕΚ που καταγράφηκε τον Ιούλιο.
Εν τω μεταξύ, η Economist Intelligence Unit αναφέρει σε σημείωμά της, ότι παρά τις περικοπές της παραγωγής «η υπερπροσφορά παραμένει στην και προειδοποιεί, ότι «δεν υπάρχει εγγύηση ότι περαιτέρω περικοπές θα επαρκέσουν, για να αποκατασταθεί η ισορροπία στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου».
Η εταιρεία παροχής επενδυτικών ενεργειακών συμβουλών Douglas Westwood εκτιμά, ότι η φέτος στην αγορά πετρελαίου θα καταγραφεί μία ελαφριά έλλειψη προσφοράς, ωστόσο η υπερπροσφορά θα επιστρέψει το 2018 και θα διαρκέσει μέχρι το 2021.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης