Commodities

Σε άνοδο οι τιμές του πετρελαίου λόγω Βενεζουέλας και αποθεμάτων στις ΗΠΑ

tags :
Σε άνοδο οι τιμές του πετρελαίου λόγω Βενεζουέλας και αποθεμάτων στις ΗΠΑ
Περί τις 10:00 π.μ. η τιμή του Brent ενισχύεται 26 σεντς ή 0,50% στα 52,48 δολάρια το βαρέλι.
Ανοδικά κινούνται και σήμερα (31/7) οι τιμές του πετρελαίου, καθώς φαίνεται να περιορίζεται η ζήτηση στην αμερικανική αγορά αργού, ενώ υπάρχει και η απειλή κυρώσεων κατά της Βενεζουέλας, που είναι χώρα-μέλος του ΟΠΕΚ.
Περί τις 10:00 π.μ. η τιμή του Brent ενισχύεται 26 σεντς ή 0,50% στα 52,48 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) ενισχύεται 26 σεντς ή 0,52% στα 49,97 δολάρια το βαρέλι.
Οι τιμές έχουν αυξηθεί περίπου 10% από την τελευταία συνάντηση της επιτροπής παρακολούθησης υλοποίησης της συμφωνίας του ΟΠΕΚ, όπου συζητήθηκαν πιθανά μέτρα για να ενισχυθούν περαιτέρω οι αγορές πετρελαίου.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της OANDA Τζέφρι Χάλι «τα αποθέματα των ΗΠΑ παρουσιάζουν μεγάλες μειώσεις, η Σαουδική Αραβία φαίνεται αποφασισμένη να παίξει το ρόλο του ως ηγέτιδα δύναμη στην παραγωγή πετρελαίου και η επικείμενη επιβολή κυρώσεων στη Βενεζουέλα από τις ΗΠΑ, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι υποστηρικτικοί παράγοντες για τις τιμές του πετρελαίου».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε ζωτικής σημασίας τομέα για το πετρέλαιο της Βενεζουέλας.
Ωστόσο, οι έμποροι δηλώνουν, ότι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής των τιμών σήμερα είναι η απομείωση της πετρελαϊκής αγοράς των ΗΠΑ.
Τα αποθέματα ακατέργαστου αργού των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 10% από τις μέγιστες αποδόσεις του Μαρτίου στα 483,4 εκατομμύρια βαρέλια.
Στον τομέα της παραγωγής, υποχώρησε κατά 0,2% στα 9.410.000 βαρέλια ανά ημέρα την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την αύξησή της κατά περισσότερο από 10% από τα μέσα του 2016.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης