Τελευταία Νέα
Commodities

Goldman Sachs: Η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου επιβάλει συγκρατημένη αισιοδοξία

Goldman Sachs: Η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου επιβάλει συγκρατημένη αισιοδοξία
Υπογραμμίζει τον κίνδυνο, η υπερβολική ανάκαμψη των τιμών τώρα να ωθήσει σε αύξηση της ρευστότητας των αμερικανικών πετρελαϊκών εταιρειών και στην ανάκαμψη της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ.
Συγκρατημένα αισιόδοξη δηλώνει σε σημείωμά της ότι παραμένει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs σχετικά με τις τιμές του πετρελαίου, παρά την πρόσφατη ανάκαμψή τους.
Στο σημείωμα αναφέρεται, ότι «παρά το ότι διατηρείται η αβεβαιότητα σχετικά με την παραγωγή του ΟΠΕΚ, τα πρόσφατα θεμελιώδη δεδομένα είναι ακόμα καλύτερα απ’ ό, τι περιμέναμε».
Προσθέτει δε, ότι «αν διατηρηθούν αυτές οι τάσεις, θα βοηθήσουν στην επιδιωκόμενη μείωση των αποθεμάτων μέχρι τις αρχές του 2018».
Οι τιμές του πετρελαίου ανέκαμψαν τον τελευταίο μήνα, λόγω της μεγάλης μείωσης των αποθεμάτων, της μείωσης της ρευστότητας των αμερικανικών πετρελαϊκών εταιρειών και της ισχυρής ζήτησης σε Κίνα, Ινδία, ΗΠΑ και Ευρώπη, με την τιμή του Brent να αυξάνεται πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι που έχει προβλέψει η Goldman Sachs για το γ΄ τρίμηνο του 2017.
Ωστόσο, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα παραμένει «συγκρατημένα αισιόδοξη», καθώς όπως επισημαίνει, οι βελτιώσεις των θεμελιωδών στοιχείων της προσφοράς και της ζήτησης πρέπει να διατηρηθούν, για να εξισορροπηθεί περαιτέρω η αγορά.
Υπογραμμίζει επίσης τον κίνδυνο, η υπερβολική ανάκαμψη των τιμών τώρα να ωθήσει σε αύξηση της ρευστότητας των αμερικανικών πετρελαϊκών εταιρειών και στην ανάκαμψη της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης