Τελευταία Νέα
Commodities

Σημάδια εξισορρόπησης της αγοράς πετρελαίου ενισχύουν την αισιοδοξία και τις τιμές

tags :
Σημάδια εξισορρόπησης της αγοράς πετρελαίου ενισχύουν την αισιοδοξία και τις τιμές
Περί τις 19:00 ώρα Ελλάδος η τιμή του Brent ενισχύεται 38 σεντς ή 0,75% στα 51,35 δολάρια το βαρέλι.
Ανοδικά κινούνται και σήμερα (27/7) οι τιμές του πετρελαίου, μετά από ένα χρονικό διάστημα έντονων ρευστοποιήσεων κερδών εντός της ημέρας, καθώς η μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ και η δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει τις εξαγωγές της τον Αύγουστο, έχουν καλλιεργήσει την αισιοδοξία για εξισορρόπηση της αγοράς.
Περί τις 19:00 ώρα Ελλάδος η τιμή του Brent ενισχύεται 38 σεντς ή 0,75% στα 51,35 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) ενισχύεται 23 σεντς ή 0,47% στα 48,98 δολάρια το βαρέλι.
Τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησαν αισθητά την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν την παραγωγή και οι εισαγωγές μειώθηκαν, ενώ μειώθηκαν τόσο τα αποθέματα βενζίνης όσο και τα αποθέματα ντίζελ, σύμφωνα με την Διεύθυνση Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) των ΗΠΑ.
Την ίδια ώρα αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες, όπως η Hess Corp, η Anadarko Petroleum και η Whiting Petroleum, ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να μειώσουν τις δαπάνες τους το 2017 εξαιτίας των χαμηλών τιμών πετρελαίου.
Η αισιοδοξία στις αγορές υποστηρίχθηκε επίσης από τη Σαουδική Αραβία, που ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει τις εξαγωγές πετρελαίου σε 6,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Αύγουστο, περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα κάτω από τα επίπεδα εξαγωγών της πριν από ένα χρόνο.
Το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν επίσης υποσχεθεί περικοπές στις εξαγωγές τους.
Ωστόσο, οι αναλυτές αναφέρουν, ότι οι τιμές του πετρελαίου ενδέχεται να έχουν ελάχιστα περιθώρια για αύξηση, καθώς τα πρόσφατα κέρδη θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν την αύξηση της παραγωγής, ιδίως από τους παραγωγούς σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ με χαμηλό κόστος.
Εν τω μεταξύ, η νορβηγική Statoil δήλωσε σήμερα, ότι αναμένεται αύξηση 5% της παραγωγής της φέτος, εν μέσω υψηλότερων τιμών πετρελαίου, αλλά η εταιρεία μείωσε τις προγραμματισμένες δαπάνες εξερεύνησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης