Τελευταία Νέα
Commodities

«Ράλι» των τιμών του πετρελαίου με ώθηση από τη μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

tags :
«Ράλι» των τιμών του πετρελαίου με ώθηση από τη μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ
Περί τις 10:15 π.μ. ώρα Ελλάδος η τιμή του Brent ενισχύεται 44 σεντς ή 0,88% στα 50,64 δολάρια το βαρέλι.
Συνεχίζεται και σήμερα (26/7) η αλματώδης αύξηση των τιμών του πετρελαίου που ξεκίνησε χθες λόγω της απόφασης της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει τις εξαγωγές της τον Αύγουστο, αυτή τη φορά χάρη στην αισιοδοξία που γεννά η νέα μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.
Περί τις 10:15 π.μ. ώρα Ελλάδος η τιμή του Brent ενισχύεται 44 σεντς ή 0,88% στα 50,64 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) ενισχύεται 53 σεντς ή 1,11% στα 48,42 δολάρια το βαρέλι.
Τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησαν αισθητά την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21 Ιουλίου, καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν την παραγωγή, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν και τα στρατηγικά αποθέματα μειώθηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία του American Petroleum Institute (API).
Συγκεκριμένα, τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 10,2 εκατομμύρια βαρέλια στα 487 εκατομμύρια βαρέλια, μείωση αισθητά μεγαλύτερη από τα 2,6 εκατομμύρια βαρέλια που ανέμεναν οι αναλυτές της αγοράς.
Ωστόσο, αυτή η ανοδική τάση σύμφωνα με τον αναλυτή της CMC Markets, Ric Spooner, είναι πιθανό να περιοριστεί στα 50 δολάρια το βαρέλι, καθώς η αύξηση της τιμής θα δώσει ώθηση στους παραγωγούς σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ να αυξήσουν και πάλι την παραγωγή τους.
Χθες πάντως η Anadarko Petroleum δήλωσε ότι θα μειώσει τον προϋπολογισμό της για το 2017 κατά 300 εκατομμύρια δολάρια, λόγω των χαμηλών τιμών του πετρελαίου και καθώς οι αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες αναμένεται να εμφανίσουν μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες απώλειες το β΄ τρίμηνο του 2017.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης