Τελευταία Νέα
Commodities

Ενισχύονται άνω του 1,50% οι τιμές του πετρελαίου λόγω μείωσης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

tags :
Ενισχύονται άνω του 1,50% οι τιμές του πετρελαίου λόγω μείωσης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ
Περί τις 09:20 π.μ. ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent ενισχύεται 79 σεντς ή 1,66% στα 48,31 δολάρια το βαρέλι.
Συνεχίζεται και σήμερα (12/7) η «κούρσα» των τιμών του πετρελαίου μετά την μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, με τις τιμές αναφορές τόσο του Brent, όσο και του αμερικανικού αργού (WTI) να αυξάνονται πάνω από 1,50%.
Περί τις 09:20 π.μ. ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent ενισχύεται 79 σεντς ή 1,66% στα 48,31 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) ενισχύεται 85 σεντς ή 1,89 στα 45,89 δολάρια το βαρέλι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στην δημοσιότητα το American Petroleum Institute (ΑΡΙ) τα αποθέματα των ΗΠΑ μειώθηκαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Ιουλίου κατά 8,1 εκατομμύρια βαρέλια.
Το αποτέλεσμα μένει να επιβεβαιωθεί σήμερα από τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) των ΗΠΑ.
Την ίδια ώρα ωστόσο, η παραγωγή των ΗΠΑ αυξάνεται, προκαλώντας έκπληξη στους αναλυτές, καθώς αναμενόταν ότι η πτωτική τάση των τιμών το προηγούμενο διάστημα θα είχε ως αποτέλεσμα την μείωση του περιθωρίου κέρδους, με φυσιολογικό αποτέλεσμα αν όχι τη μείωση, τουλάχιστον την επιβράδυνση της παραγωγής.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs πάντως, ο Αύγουστος θα είναι κρίσιμος μήνας, καθώς θα φανεί κατά πόσον οι παραγωγοί μπορούν να ανταποκριθούν σε ένα μέσο όρο τιμής των 45 δολαρίων το βαρέλι για το αμερικανικό αργό (WTI).
Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται και η έκθεση της επιτροπής παρακολούθησης της παραγωγής του ΟΠΕΚ.
Διαρροές πάντως από τον Οργανισμό αναφέρουν, ότι η συνολική παραγωγή του ΟΠΕΚ αυξήθηκε τον Ιούνιο, κυρίως λόγω της ανάκαμψης της παραγωγής σε Λιβύη και Νιγηρία.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς, η μειωμένη προσφορά από μόνη της δεν θα διορθώσει την ανισορροπία της αγοράς πετρελαίου, καθώς η ζήτηση παραμένει ασθενής. Χαρακτηριστικό είναι, ότι στην Κίνα αν και η ζήτηση διυλισμένων προϊόντων πετρελαίου αυξάνεται, δεν μπορεί να ξεπεράσει την προσφορά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης