Τελευταία Νέα
Commodities

International Gas Union: Στο χαμηλότερο επίπεδο η χονδρική τιμή φυσικού αερίου το 2016

International Gas Union: Στο χαμηλότερο επίπεδο η χονδρική τιμή φυσικού αερίου το 2016
Διαπιστώθηκαν αλλαγές στον μηχανισμό διαμόρφωσης των χονδρικών τιμών κατά τη διάρκεια μία περιόδου με σημαντικές εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου.
Η χαμηλότερη διεθνή χονδρική τιμή που έχει καταγραφεί  σε όλες τις έρευνες της International Gas Union, σημειώθηκε το 2016 σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της IGU.
Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η IGU, η μέση διεθνής χονδρική τιμή του φυσικού αερίου το 2016 διαμορφώθηκε στα 3,35 δολάρια/MMBTU, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκαν αλλαγές στον μηχανισμό διαμόρφωσης των χονδρικών τιμών κατά τη διάρκεια μία περιόδου με σημαντικές εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου.
Η ελεύθερη τιμολόγηση του φυσικού αερίου συνέχισε πέρσι να κερδίζει έδαφος σε σχέση με την τιμολόγηση με βάση το πετρέλαιο, καθώς αυξήθηκε από το 64% σε 66% των ποσοτήτων, ενώ όσον αφορά την Ευρώπη, στη ΒΔ Ευρώπη η ελεύθερη τιμολόγηση άγγιξε το 91%, αλλά μειώθηκε κατά 1% σε ετήσια βάση.
Στην Κεντρική Ευρώπη το ποσοστό αυξήθηκε από 56% σε 58%, στη Σκανδιναβία εκτοξεύτηκε από 15% σε 46%, ενώ στις χώρες της Μεσογείου κυμάνθηκε μόλις σε 29,9% από 29,6%.
Συγκεκριμένα στη ΝΑ Ευρώπη, η ελεύθερη τιμολόγηση ανήλθε σε 32%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης