Τελευταία Νέα
Commodities

Morgan Stanley: Ο ΟΠΕΚ δε μπορεί να σώσει μόνος του την αγορά πετρελαίου

Morgan Stanley: Ο ΟΠΕΚ δε μπορεί να σώσει μόνος του την αγορά πετρελαίου
Η αμερικανική τράπεζα αναθεωρεί επί τα χείρα τις προβλέψεις της για την τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) στα 48 δολάρια το βαρέλι για το 2017 από 55 δολάρια προηγουμένως.
Παρά το γεγονός ότι ο ΟΠΕΚ έχει τις καλύτερες προθέσεις να συμβάλλει στην εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου, φαίνεται ότι οι προσπάθειες του Οργανισμού δεν αρκούν, όπως χαρακτηριστικά τονίζει η Morgan Stanley σε σχετική έκθεσή της που δημοσίευσε σήμερα (7/7).
Συγκεκριμένα, η αμερικανική τράπεζα κάλεσε τους παραγωγούς πετρελαίου των ΗΠΑ να συμμετάσχουν στις προσπάθειες αντιμετώπισης της παγκόσμιας υπερπροσφοράς, η οποία έχει βυθίσει τις τιμές από το καλοκαίρι του 2014.
«Εάν ο ΟΠΕΚ δεν εξισορροπήσει την αγορά, η τιμή του πετρελαίου θα καθοριστεί από άλλους παράγοντες, κατά πάσα πιθανότητα από την παραγωγή σχιστολιθικού στις ΗΠΑ», αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζας, για να προσθέσουν ότι η ανάπτυξη στις εξέδρες γεωτρήσεων δε μπορεί να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς και ότι είναι αναγκαία μία συρρίκνωσή τους.
Σε ότι αφορά τις εκτιμήσεις για την τιμή του «μαύρου χρυσού», οι αναλυτές της Morgan Stanley υποβάθμισαν σημαντικά τις προβλέψεις τους για το 2017, με την τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) να κινείται πλέον στα 48 δολάρια το βαρέλι, έναντι 55 δολαρίων το βαρέλι προηγουμένως.
Παράλληλα, σημαντική ήταν η πτώση που σημειώθηκε και στις εκτιμήσεις για το Brent, με τις νέες προβλέψεις να κάνουν λόγο για 50,50 δολάρια το βαρέλι μέχρι το τέλους του έτους, έναντι 57,50 δολαρίων το βαρέλι των αρχικών εκτιμήσεων.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης