Τελευταία Νέα
Commodities

H παραγωγή του χάλυβα στο επίκεντρο των G20, λόγω της πολιτικής Trump

H παραγωγή του χάλυβα στο επίκεντρο των G20, λόγω της πολιτικής Trump
H παραγωγή του χάλυβα στο επίκεντρο των G20, λόγω της πολιτικής Trump
Ο Trump θέλει να χρησιμοποιήσει έναν νόμο της εποχής του Ψυχρού Πολέμου για περιορισμό των εισαγωγών χάλυβα στις ΗΠΑ... για λόγους εθνικής ασφάλειας    
Η ολοένα αυξανόμενη παραγωγή του χάλυβα στον κόσμο αναμένεται να βρεθεί στο τραπέζι των ηγετών των 20 ισχυρότερων οικονομιών στη σύνοδό τους στη Γερμανία, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Κι αυτό γιατί το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Donald Trump να χρησιμοποιήσει έναν νόμο της εποχής του Ψυχρού Πολέμου για περιορισμό των εισαγωγών χάλυβα στις ΗΠΑ... για λόγους εθνικής ασφάλειας, έχει δημιουργήσει ανησυχίες.
Το Trump ξεκίνησε μια έρευνα για το θέμα τον Απρίλιο, σε μια κίνηση που οι διπλωμάτες και οι εμπορικοί εμπειρογνώμονες θεώρησαν ότι κινδυνεύει να υπονομεύσει το παγκόσμιο σύστημα εμπορικών συναλλαγών που βασίζεται σε κανόνες.
Όμως ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Trump σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την έρευνα ως αφορμή, για να απαιτήσει οι G20 να λάβουν αποφάσεις για τη μείωση της πλεονάζουσας παραγωγικής δραστηριότητας στον τομέα του χάλυβα.
Ο χάλυβας συνιστά τη μεγαλύτερη βιομηχανία στον κόσμο μετά το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη δεσμευθεί να αντιδράσει εάν πληγεί από την τιμολόγηση του χάλυβα στις ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται ότι η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανέφεραν λόγους... εθνικής ασφαλείας -όπως ο Trump- την περασμένη εβδομάδα για να δικαιολογήσουν τον οικονομικό μποϊκοτάζ τους στο Κατάρ.
Το Κατάρ έχει απειλήσει να προβεί σε νομική δράση.


Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης