Commodities

Η αύξηση της τιμής του LNG και του παγκόσμιου αποθέματος «πάγωσε» τα νέα έργα

Η αύξηση της τιμής του LNG και του παγκόσμιου αποθέματος «πάγωσε» τα νέα έργα
Ο πρόεδρος της LNG Value Ltd είπε, ότι ο αριθμός των τιμών αναφοράς στο LNG έχει διευρυνθεί τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα αυτό να έχει επηρεάσει και τις τιμές των συμβολαίων, αλλά και τις τιμές της spot αγοράς.
Η αύξηση της τιμής του LNG τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την αυξημένη παραγωγή που δημιούργησε υπερπροσφορά, ματαίωσε πολλά νέα επενδυτικά έργα στον τομέα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της βρετανικής εταιρείας LNG Value Ltd, Max Vauthier.
Όπως είπε, ο αριθμός των τιμών αναφοράς στο LNG έχει διευρυνθεί τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα αυτό να έχει επηρεάσει και τις τιμές των συμβολαίων, αλλά και τις τιμές της spot αγοράς.
Επίσης, όπως τόνισε, έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο απόθεμα παγκοσμίως, με αποτέλεσμα είτε να έχουν «παγώσει» νέα έργα, είτε να έχει αλλάξει εντελώς το business plan στις ήδη υφιστάμενες χερσαίες μονάδες επαναεριοποίησης, καθώς πολλές εταιρίες τις μετατρέπουν σε άλλου είδους χρήσης, όπως αποθήκευση, φόρτωση πλοίων LNG, bunkering κτλ.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της LNG Value Ltd σημείωσε, ότι η κατάσταση στο Ιράν θα αλλάξει πολλά πράγματα και γεωπολιτικές ισορροπίες, καθώς κάποιες χώρες ίσως χρειαστεί να βρουν νέες πηγές προμήθειας.
Επιπλέον, τα επόμενα χρόνια πρόκειται να λήξουν πολλά μακροχρόνια συμβόλαια μεταξύ χωρών και να γίνει επαναδιαπραγμάτευση για νέα συμβόλαια, τα οποία θα είναι όμως πολύ πιο ευέλικτα σε σχέση με τα παλιά και έφερε ως παράδειγμα τα συμβόλαια της Αυστραλίας με την Κίνα.
Τέλος, επεσήμανε ότι θα αναδειχθούν στην παγκόσμια αγορά νέοι προμηθευτές, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η παγκόσμια ζήτηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης