Ενέργεια

Ιταλία: Οι ρυθμιζόμενες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας θα μειωθούν 19,8% το δεύτερο τρίμηνο

Ιταλία: Οι ρυθμιζόμενες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας θα μειωθούν 19,8% το δεύτερο τρίμηνο

Ο λογαριασμός για τη μέση ιταλική οικογένεια θα είναι 662 ευρώ το έτος από τον Ιούλιο του 2023 έως το τέλος Ιουνίου 2024

 

Οι ρυθμιζόμενες τιμές οικιακής ηλεκτρικής ενέργειας θα μειωθούν κατά 19,8% για τη μέση ιταλική οικογένεια το δεύτερο τρίμηνο του έτους, βοηθούμενοι από τις χαμηλότερες τιμές του φυσικού αερίου τους πρώτους μήνες του 2024, ανέφερε η ρυθμιστική αρχή ARERA σε ανακοίνωση την Πέμπτη.

Περίπου το ένα τρίτο των ιταλικών νοικοκυριών καλύπτονταν από ρυθμιζόμενες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας πέρυσι, αλλά το καθεστώς πρόκειται να καταργηθεί ως επί το πλείστον από τον Ιούλιο.
Η τάση για χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας έχουν επιβραδυνθεί από τις αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις, σημείωσε η ARERA.

Ο ρυθμιζόμενος λογαριασμός ηλεκτρικής ενέργειας για τη μέση ιταλική οικογένεια θα είναι 662 ευρώ το έτος από τον Ιούλιο του 2023 έως το τέλος Ιουνίου 2024, ανακοίνωσε η ARERA.
Αυτό είναι μειωμένο σχεδόν κατά 48% σε σχέση με τους προηγούμενους 12 μήνες, όταν οι τιμές εκτινάχθηκαν στα ύψη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης