Αναζήτηση


Commodities are powered by Investing.com

19/06/2017 18:45

Regling: Πιθανό η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές μέσα στο 2017 ή το 2018

«Οι αγορές παρακολουθούν πολύ προσεχτικά τι συμβαίνει με την ιδιοκτησία του προγράμματος και το αν η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει όσα έχουν συμφωνηθεί με το Eurogroup και τον ESM» 
 Η Ελλάδα «είναι πιθανό» να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές ομολόγων «εντός του έτους ή τον επόμενο χρόνο, αν το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων συνεχιστεί με επιτυχία, όπως έχει συμφωνηθεί», σύμφωνα με όσα εκτιμά ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Klaus Regling.
Σε αποκλειστική του συνέντευξη στην ΕΡΤ, που θα μεταδοθεί απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωσε πως «οι αγορές παρακολουθούν πολύ προσεχτικά τι συμβαίνει με την ιδιοκτησία του προγράμματος και το αν η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει όσα έχουν συμφωνηθεί με το Eurogroup και τον ESM».
Μετά το πέρας του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, ο κ. Regling είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, τονίζοντας ότι θα υπάρξει σαφήνεια για τα μέτρα για το χρέος που ίσως χρειαστούν με το τέλος του προγράμματος.
Όπως δήλωσε, οι εταίροι της Ε.Ε. έδειξαν σοβαρότητα απέναντι στην Ελλάδα, ενώ η χώρα τήρησε δεσμεύσεις και προαπαιτούμενα.

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Ιούνιος 2017 19:15

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.