Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Goldman Sachs: Έρχεται ράλι 7% στο δολάριο - Στο 1,07 η ισοτιμία του ευρώ

tags :
Goldman Sachs: Έρχεται ράλι 7% στο δολάριο - Στο 1,07 η ισοτιμία του ευρώ
Μετά την εκλογή Trump το μίγμα της πολιτικής που θα εφαρμοστεί έχει μετακινηθεί προς μια κατεύθυνση η οποία ευνοεί την άνοδο του πληθωρισμού
Περαιτέρω άνοδο στο δολάριο προβλέπουν οι αναλυτές της Goldman Sachs, σε έκθεσή τους στον απόηχο της επικράτησης του Donald Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
Όπως τονίζουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας, εν μέσω αβεβαιότητας, η ομάδα ανάλυσης των ΗΠΑ διατήρησε αμετάβλητες τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη.
Η δέσμευση Trump για δημοσιονομική στήριξη προκαλεί ανοδικό ρίσκο, ενώ η ενίσχυση του προστατευτισμού ενισχύει τους καθοδικούς κινδύνους, σύμφωνα με την Goldman. 
Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, το πιθανότερο είναι ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί, οδηγώντας σε αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Reserve, ενδεχόμενο το οποίο αποτιμάται από την αγορά.
Η Goldman Sachs σημειώνει ότι οι κίνδυνοι είναι υπαρκτοί και πως σε καμία περίπτωση δεν θέλει να δοθεί μια διαφορετική εντύπωση.
Όπως εξηγεί, μετά την εκλογή Trump το μίγμα της πολιτικής που θα εφαρμοστεί έχει μετακινηθεί προς μια κατεύθυνση η οποία ευνοεί την άνοδο του πληθωρισμού , άρα υπάρχει χώρος για το δολάριο να ενισχυθεί περαιτέρω.
Η Goldman Sachs προβλέπει τρεις αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed το 2017, με την πρώτη πιθανότητα τον προσεχή Δεκέμβριο.
Υπό αυτό το πρίσμα, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα προβλέπει άνοδο του δολαρίου κατά 7% την επόμενη χρονιά.
Όπως τονίζεται, η συνεδρίαση της Fed τον Δεκέμβριο είναι πολύ σημαντική, λόγω της βελτίωσης των οικονομικών συνθηκών, τις εξελίξεις στο πεδίο του πληθωρισμού και στις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων.
Η ισοτιμία του ευρώ έχει κατρακυλήσει σήμερα στο 1,07 που αποτελεί κατώτατο επίπεδο για μακρύ διάστημα.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης