Αναζήτηση


Commodities are powered by Investing.com

18/06/2017 17:07

Κουμουτσάκος (ΝΔ) για τη συμφωνία Eurogroup: "Πολύ λίγα, πολύ αργά"

Η δόση είναι πολύ μικρότερη από αυτή που θα μπορούσε να έχει πάρει η χώρα, και η ποσοτική χαλάρωση έγινε "όνειρο θερινής νυκτός» είπε ο Γιώργος Κουμουτσάκος
«Πολύ λίγα, πολύ αργά» αναφέρει σχετικά με τη συμφωνία του Eurogroup ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.
Σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η δόση είναι πολύ μικρότερη από αυτή που θα μπορούσε να έχει πάρει η χώρα, ότι «η ποσοτική χαλάρωση έγινε όνειρο θερινής νυκτός», «το χρέος από επιδίωξη άμεσης ρύθμισης έγινε μια ομιχλώδης φραστική διατύπωση» και πως «τα πρωτογενή πλεονάσματα έγιναν επαχθής υποχρέωση μέχρι το 2060». Ερωτηθείς τι θα έγραφε εάν έπρεπε να αποδώσει την σημερινή κατάσταση με ένα tweet, ο κ. Κουμουτσάκος απαντά: «Κάθε μέρα και χειρότερα με ή χωρίς γραβάτα!».
Αναφέρει ειδικότερα ότι «η πρόσφατη συμφωνία δεν βγάζει την οικονομία από το τέλμα».
Κατόπιν αυτών, λέει ότι «σε αυτές τις δραματικές συνθήκες το να ζητάς πολιτική αλλαγή είναι στάση ευθύνης για το καλό της χώρας».

Για την αυριανή επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού

Μιλώντας για τα εθνικά θέματα, ερωτηθείς εάν περιμένει κάτι από την αυριανή επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρει ότι δεν περιμένει κάποια θεαματική αλλαγή της παρούσας κατάστασης και προσθέτει, μεταξύ άλλων, «τουλάχιστον, όμως, θέλω να ελπίζω ότι η επίσκεψη αυτή δεν θα υπηρετήσει αποκλειστικά ανάγκες δημοσίων σχέσεων και εντυπωσιασμού».

www.worldenergynews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 18 Ιούνιος 2017 17:10

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.