Αναζήτηση


Commodities are powered by Investing.com

18/06/2017 11:00

Weber (ΕΛΚ): Ο Α.Τσίπρας ευθύνεται για τις επιπλέον περικοπές

"H οικονομική ανάπτυξη που είχε επιτύχει η κυβέρνηση Σαμαρά ήταν ήδη πολλά υποσχόμενη" είπε o Weber
Έντονα επικριτικός απέναντι στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στη στάση που κρατά στις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς είναι ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Manfred Weber.
Σε συνέντευξη του στην "Καθημερινή της Κυριακής", ο Weber επιρρίπτει τις ευθύνες για την επιβολή πρόσθετων μέτρων στην Ελλάδα, στον Αλέξη Τσίπρα.
«Οι επιπλέον περικοπές που πέρασαν τώρα από την ελληνική Βουλή είναι περικοπές για τις οποίες ευθύνεται ο Τσίπρας, καθώς η ζημιά που προκάλεσε τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του, το δημοψήφισμα, οι επιθέσεις άλλους κ.λπ., στοίχισαν χρήματα, ήταν ένας χρόνος που χάθηκε για την Ελλάδα» υπογραμμίζοντας ότι «η οικονομική ανάπτυξη που είχε επιτύχει η κυβέρνηση Σαμαρά ήταν ήδη πολλά υποσχόμενη».
Ανάμεσα στα λάθη του πρωθυπουργού, ο επικεφαλής του ΕΛΚ ξεχωρίζει την απόφαση της κυβέρνησης του να δώσει επιδόματα συντάξεων παραμονές των περσινών Χριστουγέννων, χωρίς να το έχει συμφωνήσει προηγουμένως με τους θεσμούς, προσθέτοντας ότι δεν έχει να κάνει τόσο με τα χρήματα αλλά περισσότερο «με την έλλειψη εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας, και για αυτό φταίει ο κ.Τσίπρας».
Αναφορικά με την απόφαση του τελευταίου Eurogroup και το ζήτημα του ελληνικού χρέους, ο κ. Weber λέει ότι δεν ήταν μόνο η Γερμανία που δεν ήθελε να συμφωνήσει τώρα για την ελάφρυνση του χρέους αλλά και η Φινλανδία και η Ολλανδία, καθώς και ότι ούτε ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ υποστήριζε πολύ θερμά την ελάφρυνση χρέους αυτήν τη στιγμή.
«Η μεγαλύτερη δυσκολία δεν είναι να περάσεις τις μεταρρυθμίσεις αλλά να τις εφαρμόσεις και ο Τσίπρας έχασε την αξιοπιστία του και δεν την επανέκτησε».
«Στην ΕΕ όλοι γνωρίζουν ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι χρηματικό αλλά δομικό, αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ένα αξιόπιστο κράτος που θα πολεμήσει τη διαφθορά, ένα οργανωμένο μοντέρνο κράτος», και παρόλο που η Ελλάδα έχει κάνει πολλά, αυτά που ακόμα πρέπει να γίνουν είναι επίσης πολλά, σημειώνει.
Για τον κ. Weber η διαχείριση της ελληνικής κρίσης είναι η σημαντικότερη απόδειξη πως η Ευρωζώνη δεν μπορεί να διαλυθεί, καθώς πέρασε το μήνυμα μη μας επιτίθεστε γιατί δεν θα κερδίσετε, ούτε οι αγορές ούτε οι πολιτικές δυνάμεις που δεν θέλουν την επιτυχία της Ευρωζώνης.
Έμμεσα απευθυνόμενος στους Έλληνες πολίτες, ο επικεφαλής του ΕΛΚ λέει ότι οι Έλληνες βίωσαν το γεγονός ότι οι λαϊκιστές δεν μπορούν να κρατήσουν τις υποσχέσεις τους.
«Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε πολλά και δεν πραγματοποίησε τίποτα.
Οι άνθρωποι κατάλαβαν με τον δυσάρεστο τρόπο ότι σε μια εκλογική αναμέτρηση δεν μπορείς να ακολουθείς τους λαϊκιστές».
Πηγή:www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 18 Ιούνιος 2017 17:34

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.