Αναλύσεις

Άιντα (ΟΗΕ): H Γενεύη, το τέλος του παιχνιδιού για το Κυπριακό - Συνάντηση με Κοτζιά την Τρίτη

Άιντα (ΟΗΕ): H Γενεύη, το τέλος του παιχνιδιού για το Κυπριακό - Συνάντηση με Κοτζιά την Τρίτη
Ο Εσπεν Μπαρθ Αιντα μεταβαίνει την Τρίτη στην Αθήνα για συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά
Ο απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό Εσπεν Μπαρθ Αιντα περιέγραψε τη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό ως το «τέλος του παιχνιδιού».
Μιλώντας χθες σε εκδήλωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, που συνεχίζεται πάνω σε καθημερινή βάση για πάνω από 15 ημέρες, ο κ. Αιντα ανέφερε ότι στόχος των ηγετών των δύο κοινοτήτων στην Ελβετία είναι η επίλυση των εκκρεμούντων θεμάτων.
Εν όψει της διάσκεψης εντείνονται και οι διπλωματικές διεργασίες για το Κυπριακό.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Εσπεν Μπαρθ Αιντα μεταβαίνει την Τρίτη στην Αθήνα για συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ενώ το έγγραφο που ετοιμάζει για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις αναμένεται να δοθεί ως προσχέδιο στις πλευρές μέχρι την Τετάρτη, για σχόλια.
Επαφές θα έχει ο κ. Άιντα και στις Βρυξέλλες.
Πέραν της συνάντησης των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Τουρκίας, στην Αθήνα τη Δευτέρα, την ίδια ημέρα θα συναντηθεί στο Λουξεμβούργο ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, προκειμένου να συζητήσει τα της διάσκεψης με τον Βρετανό ομόλογό του, Μπόρις Τζόνσον.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Ελληνας πρωθυπουργός θα συζητήσουν τις εξελίξεις και τους χειρισμούς την Πέμπτη, σε συνάντηση τις Βρυξέλλες, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει, επίσης, συνάντηση με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, ενώ την Τετάρτη θα συζητήσει τις εξελίξεις και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλτ Τουσκ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης