Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Bloomberg: Μακρινός στόχος για την Ελλάδα το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ

tags :
Bloomberg: Μακρινός στόχος για την Ελλάδα το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ
Οι Ευρωπαίοι πιστωτές συμφώνησαν να αποδεσμεύσουν τη νέα δόση ύψους 8,5 δισ.ευρώ στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος διάσωσης
"Μία πόρτα ανοίγει και μία άλλη κλείνει", σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg για τις αποφάσεις του Eurogroup (15/6/2017) για την Ελλάδα.
Οι Ευρωπαίοι πιστωτές συμφώνησαν να αποδεσμεύσουν τη νέα δόση ύψους 8,5 δισ.ευρώ στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος διάσωσης, που είναι ζωτικής σημασίας για την εξόφληση ομολόγων, που λήγουν τον Ιούλιο 2017.
Ήδη οι αποδόσεις στα 10ετή κρατικά ομόλογα της Ελλάδας μειώθηκαν σχεδόν κατά 40 μονάδες βάσης στο 5,7%, κοντά στο χαμηλότερο ποσοστό του 5,56%, το οποίο καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο του 2014, ένδειξη αναζωπύρωσης της προοπτικής να επιστρέψει η χώρα στις αγορές, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Ωστόσο, όπως σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων, φαίνεται να είναι μακρινός στόχος η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοστικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Η κεντρική τράπεζα θέλει να αποφύγει να εισέλθει σε ένα ευαίσθητο «πολιτικό ναρκοπέδιο», ενόψει και των γερμανικών βουλευτικών εκλογών στις 24 Σεπτεμβρίου 2017.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει καταστήσει σαφές, πως θα διενεργήσει τη δική της αξιολόγηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, ακολουθώντας μια ξεχωριστή διαδικασία από το ΔΝΤ, που θα λάβει χώρα στις 27 Ιουλίου 2017.
Η κεντρική τράπεζα πιθανότατα θα καθυστερήσει την κρίση της μέχρι τον Αύγουστο του 2018, οπότε και λήγει το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.
Η Ελλάδα είναι σαφώς πολύ μακριά από την πραγματική ένταξη των  ομολόγων της στο πρόγραμμα ποσοστικής χαλάρωσης δεδομένης της χρονοβόρας διαδικασίας, που θα ακολουθηθεί.
Πηγή:www.bankingnews.gr    

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης