Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Στα 2 ευρώ η τιμή στόχος της Ελλάκτωρ από την Eurobank Equities - Σύσταση buy

Στα 2 ευρώ η τιμή στόχος της Ελλάκτωρ από την Eurobank Equities - Σύσταση buy
Δυνατότητα ανόδου 455 από τα τρέχοντα επίπεδα
Με τη σύσταση της αγοράς (buy), η Eurobank Equities βλέπει στη μετοχή του Ελλάκτωρα περιθώρια ανόδου, τοποθετώντας την τιμή στόχο στα 2 ευρώ.
Οι αναλυτές της Eurobank Equities βλέπει προοπτικές αύξησης της κερδοφορίας, λόγω της αύξησης των ανεκτέλεστων στον τομέα των Κατασκευών (2,5 δισ. ευρώ προς το παρόν με περίπου 500 εκατ. νέα έργα προς υπογραφή), τη συνέχιση της δυναμικότητας της Anemos μέσα σε ένα πιο ευνοϊκό λειτουργικό περιβάλλον, τους ικανοποιητικούς συντελεστές ανάκαμψης και και την αναμενόμενη αύξηση της κυκλοφοριακής κίνησης σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των υπό κατασκευή αυτοκινητοδρόμων.
Οι ανεκτέλεστες κατασκευές παραμένουν σε υψηλά επίπεδα - η συσσώρευση παραγγελιών παραμένει σε υψηλά επίπεδα, με σημαντικό αριθμό νέων έργων που θα υπογραφούν - σηματοδοτώντας βελτίωση όσον αφορά την κερδοφορία και την παραγωγή ταμειακών ροών, αναφέρουν οι αναλυτές της Eurobank Equities, υποθέτοντας ένα σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον.
Μάλιστα, εκτιμάται ότι ο κατασκευαστικός βραχίονας της Ελλάκτωρ είναι σε θέση να αξιοποιήσει την ελληνική ανάκαμψη μέσω των υποδομών, καθώς αυτές οι επενδύσεις θα αποτελέσουν μία από τις βασικές στρατηγικές που θα χρησιμοποιήσει η Ελλάδα ως μέσο για να βγει από την ύφεση.
Επίσης, σε καλή θέση βρίσκεται και ο Άκτωρ, προκειμένου να αναλάβει μέρος των επερχόμενων έργων.
Εκτός από τις θετικές τάσεις στον τομέα των Κατασκευών, η Eurobank Equities διατηρεί θετική άποψη και για τις παραχωρήσεις της Ελλάκτωρ λόγω της αναμενόμενης ανάκαμψης του όγκου των μεταφορών.
Τέλος, η Eurobank Equities τοποθετεί την τιμή στόχο στα 2 ευρώ, η οποία συνεπάγεται άνοδο 45% από τα σημερινά επίπεδα, δικαιολογώντας τη σύσταση αγοράς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης