Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

FT: Το Eurogroup αναβάλλει τις δύσκολες αποφάσεις για το ελληνικό χρέος στα μέσα του 2018

tags :
FT: Το Eurogroup αναβάλλει τις δύσκολες αποφάσεις για το ελληνικό χρέος στα μέσα του 2018
Τασακαλώος: ΄Ηταν ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δήλωσε στους Financial Times ότι η συμφωνία "ήταν ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός"    
Σε συμφωνία με τους δανειστές της για "να ξεκλειδώσει" τη συνέχιση του προγράμματος διάσωσης, προέβη η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, που σημειώνουν ότι απεφεύχθη ο κίνδυνος να χρεοκοπήσει η χώρα.
Οι FT υπενθυμίζουν ότι λήγουν ληξιπρόθεσμες οφειλές της χώρας ύψους 7 δισ. ευρώ τον επόμενο μήνα.
"Η συμφωνία βάζει τέλος σε μήνες επί μηνών αβεβαιότητας που βάρυναν την ελληνική ανάπτυξη και στοίχειωναν τους επενδυτές", συμπληρώνουν.
"Αλλά ενώ διευθετεί το άμεσο οικονομικά μέλλον της χώρας, αναβάλλει τις δύσκολες αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους για το 2018", γράφουν οι FT.
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, δήλωσε στους Financial Times ότι η συμφωνία "ήταν ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός" σχετικά με προηγούμενους σχεδιασμούς μεταξύ της Αθήνας και των διεθνών πιστωτών της.
Oι FT στην ηλεκτρονική έκδοσή τους αναφέρονται ιδιαίτερα στην πρόταση της επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, προς το ΔΣ του Ταμείου για μια "Προσωρινή Προληπτική Συμφωνία" (Precautionary Standby Arrangement) -όπως είπε- με την Ελλάδα.
Αν το ΔΣ συμφωνήσει τότε το Ταμείο θα μπορούσε να εκταμιεύσει άμεσα 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.
Ωστόσο συμπληρώνουν οι FT ότι "η πραγματική εκταμίευση οποιουδήποτε ποσού θα προκύψει μόνο όταν η ευρωζώνη συμφωνήσει μια ελάφρυνση χρέους για την χώρα".
H Lagarde δεσμεύτηκε να ξεκινήσει τη διαδικασία αυτή μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης