Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

«Εργαζόμενους» άνευ αντικειμένου θέλει η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ – Ασφαλιστικά μέτρα σε δικαιολογημένες μεταθέσεις

«Εργαζόμενους» άνευ αντικειμένου θέλει η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ – Ασφαλιστικά μέτρα σε δικαιολογημένες μεταθέσεις
Η διοίκηση της επιχείρησης προβληματίζεται για τις αντιδράσεις που θα προκληθούν λόγω της ανάγκης για μετάθεση των 550 εργαζομένων στα ορυχεία Αμυνταίου, αλλά και των περίπου 200 απασχολούμενων στις δύο ατμοηλεκτρικές μονάδες της περιοχής
Μπλόκο στις μεταθέσεις των εργαζομένων στους ΑΗΣ Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι και Λαυρίου (μονάδες 1, 2 και 3) επιχειρεί να βάλει η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ (ΕΤΕ ΔΕΗ) με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της σχετικής απόφασης της διοίκησης, τα οποία εκδικάζονται αύριο Παρασκευή 16 Ιουνίου.
Πρόκειται για περίπου 80 εργαζόμενους που βρίσκονται χωρίς αντικείμενο εργασίας, αφού οι δύο ΑΗΣ βρίσκονταν για χρόνια σε καθεστώς ψυχρής εφεδρείας ενώ από τον Μάιο του 2016 με απόφαση της ΡΑΕ έχει αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας και έχουν καταργηθεί.
Το διοικητικό συμβούλιο πήρε απόφαση για την μετάθεση των συγκεκριμένων εργαζομένων σε άλλες μονάδες από τις αρχές Μαϊου, η διαδικασία ωστόσο έχει παγώσει μετά την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από την ΕΤΕ ΔΕΗ για την κατάργησή της.
Η ΕΤΕ ΔΕΗ με τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε διεκδικεί ουσιαστικά να μην γίνουν μετακινήσεις και να παραμείνουν οι εργαζόμενοι σε έναν κλειστό σταθμό!    
Τα επιχειρήματα του συνδικαλιστικού φορέα της ΕΤΕ ΔΕΗ δεν έχουν γίνει γνωστά, εύλογα ωστόσο συμπεραίνει κανείς ότι κινούνται στη λογική του ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να κάθονται και να αμείβονται.
Η στάση της ΕΤΕ ΔΕΗ προκαλεί γενικότερο προβληματισμό και ανησυχία δεδομένου ότι η ΔΕΗ θα πρέπει να προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα σε αποφάσεις για μεταθέσεις των 550 εργαζομένων στα ορυχεία Αμυνταίου αφού παραμένει άγνωστο το πότε θα επαναλειτουργήσουν μετά την κατολίσθηση, αλλά και ενός αριθμού από τους 200 συνολικά εργαζόμενους στις δύο μονάδες του ΑΗΣ Αμυνταίου, οι οποίες στην καλύτερη των περιπτώσεων θα βρίσκονται σε καθεστώς υπολειτουργίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης