Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Mακριά από λύση στο αυριανό Eurogroup λόγω Γερμανίας σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο

Mακριά από λύση στο αυριανό Eurogroup λόγω Γερμανίας σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο
Εάν δεν αλλάξει κάτι τις επόμενες ώρες η «καυτή πατάτα» θα πάει στη Merkel ανέφερε ο Έλληνας αξιωματούχος.
Την θέση ότι «είμαστε μακριά από λύση στο αυριανό Eurogroup» διατύπωσε αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης, ο οποίος υπογράμμισε πως αν δεν αλλάξει κάτι τις επόμενες ώρες τότε το ελληνικό ζήτημα μάλλον παραπέμπεται για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 22/6.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης που βρίσκεται κοντά στη διαπραγμάτευση εμφανίστηκε ιδιαίτερα απαισιόδοξος για το αυριανό Eurogroup.
«Είμαστε πολύ μακριά από την εξεύρεση λύσης στο αυριανό Eurogroup, με δεδομένο ότι η Γερμανία δεν έχει κάνει κανένα βήμα προόδου.
Αν δεν υπάρξει κάποια θετική κίνηση τις επόμενες ώρες ή κατά τη διάρκεια του Eurogroup από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τότε φαίνεται ότι την «καυτή πατάτα» θα αναγκαστεί να την πάρει στα χέρια της η κα. Merkel» ανέφερε ο αξιωματούχος.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει καταστήσει σαφές ότι εάν δεν βρεθεί λύση στο αυριανό Eurogroup ή δεν διατυπωθεί μια πρόταση που να ικανοποιεί την κυβέρνηση, το ελληνικό ζήτημα θα παραπεμφθεί στη Σύνοδο Κορυφής της 22ας Ιουνίου προκειμένου να πάρουν τις αποφάσεις και την ευθύνη οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης