Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Ψευδαίσθηση η συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup - Γερμανία και ΔΝΤ ταυτίζονται

Ψευδαίσθηση η συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup - Γερμανία και ΔΝΤ ταυτίζονται
Η Ελλάδα είναι οριστικό δεν παίρνει διευθέτηση χρέους και δεν παίρνει ποσοτική χαλάρωση.
Καλλιεργείται παραδόξως ακόμη και τώρα την τελευταία στιγμή μια ψευδαίσθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει μια συμφωνία για το χρέος και ότι όλα είναι ακόμη ανοικτά και ότι όλα μπορούν να ανατραπούν καθώς η υπεύθυνη ελληνική κυβέρνηση τα έχει κάνει όλα καλά και οι ευρωπαίοι είναι ηθικά υποχρεωμένοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.
Αυτές οι πολιτικές ανοησίες υποστηρίζονται από μερίδα του πολιτικού κόσμου.
Η Ελλάδα θα υποστεί μια βαριά πολιτική ήττα στο Eurogroup στις 15 Ιουνίου και μια ακόμη βαρύτερη ήττα στην Σύνοδο Κορυφής.
Η Ελλάδα είναι οριστικό δεν παίρνει διευθέτηση χρέους και δεν παίρνει ποσοτική χαλάρωση.
Όταν ο Schaeuble ο γερμανός υπουργός οικονομικών αναφέρεται σε συμφωνία προφανώς και δεν μιλάει για την συμφωνία του χρέους αλλά της δεύτερης αξιολόγησης και της δόσης των 7,5 με 8 δισεκ. ευρώ.
Ως προς το χρέος η Γερμανία για το θεαθήναι θα αποδεχθεί μια περαιτέρω μικρής κλίμακας εξειδίκευσης των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα οδηγούν σε συμφωνία και σε καμία περίπτωση δεν θα δίνουν ποσοτική χαλάρωση.
Η Γερμανία έχει αποκλείσει και την Γαλλική πρόταση για το χρέος όπου συνδέονται η ανάπτυξη του ελληνικού ΑΕΠ με τα τοκοχρεολύσια σε ετήσια βάση για την εξυπηρέτηση του χρέους…
Η Γερμανία παρ΄ ότι την έχει αποκλείσει ως πρόταση…για προσχηματικούς λόγους ίσως αναφέρει ότι θα μπορούσε να εξεταστεί υπό όρους.
Η εξειδίκευση των μέτρων για το ελληνικό χρέος είναι περισσότερο γερμανικός αντιπερισπασμός για να μην επικρίνεται η Γερμανία ως αδιάλλακτη παρά προσπάθεια συμβιβασμού.
Η περαιτέρω εξειδίκευση δεν θα καταλήγει σε συμφωνία.
Για τον λόγο αυτό το ΔΝΤ θα ανακοινώσει και επίσημα ότι παραμένει στο ελληνικό πρόγραμμα ως τεχνικός σύμβουλος και με την ρήτρα της «συμφωνίας επί της αρχής» για να ικανοποιηθεί η Γερμανία με την οποία συμπλέει το ΔΝΤ.
Συμφωνία επί της αρχής σημαίνει ότι το ΔΝΤ δεν θα χορηγήσει νέο δάνειο και θα αναμένει την τελική διευθέτηση του χρέους.
Το ΔΝΤ δεν θα προχωρήσει σε νέα έκθεση βιωσιμότητας καθώς δεν πληρούνται τα κριτήρια για σύνταξη νέας έκθεσης.
Για το ΔΝΤ το ελληνικό χρέος παραμένει ως εξαιρετικά μη βιώσιμο.
Ως προς την ΕΚΤ και την ποσοτική χαλάρωση, παρά τις πρωτοβουλίες της ΤτΕ για το ζήτημα αυτό τα ελληνικά ομόλογα δεν θα ενταχθούν στο QE στην ποσοτική χαλάρωση.
Ούτε η ΕΚΤ θα λάβει πρωτοβουλίες για να συντάξει έκθεση βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος DSA γιατί δεν πληρούνται τα κριτήρια σύνταξης έκθεσης βιωσιμότητας.
Να σημειωθεί ότι έχουμε αποκαλύψει ότι ακόμη και με μέτρα για το χρέος στο δυσμενές σενάριο adverse scenario της ΕΚΤ το ελληνικό χρέος θα παρέμενε μη βιώσιμο.

Η Ελλάδα ζητάει χρονοδιάγραμμα που δεν θα πάρει

Η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία για το χρέος και δεν θα υπάρξει συμφωνία για το QE.
Όμως θα ζητήσει να υπάρξει ένα χρονοδιάγραμμα δηλαδή να δεσμευθούν οι ευρωπαίοι πότε θα ανοίξουν και επίσημα το θέμα της διευθέτησης του χρέους.
Το σενάριο 6 Νοεμβρίου είναι έωλο, η Γερμανία θα επιμείνει στην κλασσική επιχειρηματολογία της…το ελληνικό χρέος θα εξεταστεί στο τέλος του προγράμματος Καλοκαίρι 2018.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worlgenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης