Αναλύσεις

Guardian: Ελλάδα και Σκόπια κοντά σε συμφωνία για την ονομασία, μετά από 27 χρόνια διενέξεων

tags :
Guardian: Ελλάδα και Σκόπια κοντά σε συμφωνία για την ονομασία, μετά από 27 χρόνια διενέξεων
Τα Σκόπια στέλνουν τον υπουργό Εξωτερικών τους στην Αθήνα για συνομιλίες
Κοντά σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να δώσει ένα τέλος σε 27 χρόνια διενέξεων σχετικά με την ονομασία, δείχνουν να βρίσκονται Σκόπια και Ελλάδα, όπως ανέφερε δημοσίευμα της «The Guardian».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ΠΓΔΜ είναι έτοιμη να αποστείλει τον υπουργό Εξωτερικών της στην Ελλάδα, καθώς εντείνονται οι εικασίες ότι οι δύο χώρες προχωρούν προς την επίλυση της πολύχρονης διαμάχης μεταξύ των δύο γειτονικών κρατών σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ.
Αφήνοντας να εννοηθεί ότι ένας συμβιβασμός βρίσκεται ακόμα στην αρχή, ο Zoran Zaev, ο νέος σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, χρησιμοποίησε το πρώτο του επίσημο ταξίδι στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα για να ανακοινώσει ότι μια λύση είναι εφικτή.
«Γνωρίζω ότι εάν έχουμε φιλικές σχέσεις και μια καλή προσέγγιση τότε μια λύση είναι εφικτή», δήλωσε στους δημοσιογράφους πριν από τις αυριανές (14/6/2017) συνομιλίες μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Nikola Dimitrov και του έλληνα ομολόγου του, Νίκου Κοτζιά, στην Αθήνα.
Ο Zaev δήλωσε ότι θέλει το μικρό αλλά στρατηγικό έθνος να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. «το συντομότερο δυνατόν».
Η ΠΓΔΜ, όπως πρότεινε, θα μπορούσε να συμμετάσχει και στις δύο ενώσεις υπό την προσωρινή ονομασία που χρησιμοποιεί σήμερα στον ΟΗΕ - ΠΓΔΜ ή Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr      

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης