Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Αξιωματούχος ΕΕ: Η ελάφρυνση χρέους θα αποφασιστεί μετά το τέλος του προγράμματος

tags :
Αξιωματούχος ΕΕ: Η ελάφρυνση χρέους θα αποφασιστεί μετά το τέλος του προγράμματος
Ο ίδιος αξιωματούχος σημειώνει πως η Ε.Ε. αναμένει το Δ.Ν.Τ. να προτείνει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα   
Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα αποφασιστεί μετά το κλείσιμο του προγράμματος διάσωσης, εκτιμά, μιλώντας στο Bloomberg αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνοντας παράλληλα τη διαφωνία που υπάρχει μεταξύ Βρυξελλών και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το επίμαχο ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Ο ίδιος αξιωματούχος σημειώνει πως η Ε.Ε. αναμένει το Δ.Ν.Τ. να προτείνει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, πλήρη συμφωνία για το πακέτο πολιτικής που θα ακολουθηθεί αλλά και εκταμίευση της δόσης για την Αθήνα, μόλις ευθυγραμμιστούν οι απόψεις για την έκθεση βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους (DSA).
Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι, κατά τη συνεδρίαση της Ευρωομάδας (Eurogroup) την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο, θα υπάρξει πιθανότατα «θετικό αποτέλεσμα» για την Ελλάδα:
«Υπάρχει η κοινή βούληση όλων των πλευρών να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση τώρα», υπογράμμισε.
Περί των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, αξίζει να υπενθυμιστεί πως Βερολίνο και Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) έχουν ξεκαθαρίσει επίσης πως η οποία απόφαση θα παρθεί μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος διάσωσης, στα μέσα του 2018.
Νωρίτερα σήμερα 13 Ιουνίου 2017, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε εκ νέου την αναγκαιότητα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους, τονίζοντας ότι χωρίς αυτή, αναστέλλεται επ΄ αόριστον η αυτοδύναμη έξοδος στις αγορές και μαζί η έξοδος από μνημόνια και κρίση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «έχουμε μπροστά μας ίσως το πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση, από την έναρξη της κρίσης.
Όχι κρίσιμη με την έννοια της αποφυγής της χρεοκοπίας ή της καταστροφής όπως είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.
Άλλα κρίσιμη για την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση.
Επιτέλους μετά από 7 χρόνια».

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr                                         

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης