Αναλύσεις

Η Αθήνα αποδέχεται την γαλλική πρόταση για το χρέος και καταθέτει βελτιώσεις

Η Αθήνα αποδέχεται την γαλλική πρόταση για το χρέος και καταθέτει βελτιώσεις
Το Μέγαρο Μαξίμου αναζητά σε πρώτη φάση το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης με την εκταμίευση της δόσης των 9,5 δισ. ευρώ που θα «ζεστάνουν» τη μηχανή της πραγματικής οικονομίας.
Τις επόμενες δύο ημέρες θα ανοίξουμε τον δρόμο για να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα.
Δεν απέχουμε πολύ από τη συμφωνία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Β. Le Maire, κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, Ευκ. Τσακαλώτο.
Ο Le Maire συνεχάρη τον ελληνικό λαό για τις δύσκολες αποφάσεις που πήρε.
Οι μεταρρυθμίσεις είναι δύσκολες αλλά είναι απαραίτητες.
Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να υπάρξει συμφωνία, πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο Τσακαλώτος ευχαρίστησε για τη βοήθεια της Γαλλίας και του προκατόχου του και του ίδιου.
Τον συνεχάρη για την επιτυχία του στις εκλογές χθες.
"Νομίζω ότι θα προσπαθήσουμε και εμείς και αυτός να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε τρεις ημέρες", πρόσθεσε.

Η Αθήνα αποδέχεται τη γαλλική πρόταση για το χρέος και καταθέτει βελτιώσεις

Ναι στην πρόταση που έχει καταθέσει η Γαλλία, που περιλαμβάνει δημιουργία μηχανισμού με ρήτρα ανάπτυξης που θα τη συνδέει με την αποπληρωμή του χρέους και τα τοκοχρεολύσια, λέει η κυβέρνηση που βλέπει από την μία την κλεψύδρα του χρόνου να εξαντλείται και από την άλλη τον κίνδυνο να μην πάρει απολύτως τίποτα πέραν του κλεισίματος της αξιολόγησης στο Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης 15 Ιουνίου 2017.
Στο Μέγαρο Μαξίμου έχοντάς λάβει όλα τα μηνύματα και κυρίως αποκωδικοποιήσει τις δηλώσει εταίρων και θεσμικών όπως Lagarde και Schaeuble έχουν υιοθετήσει τη λογική «κάλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι».

Μόνος στόχος η εκταμίευση της δόσης

Το Μέγαρο Μαξίμου αναζητά σε πρώτη φάση το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης με την εκταμίευση της δόσης των 9,5 δισ. ευρώ που θα «ζεστάνουν» τη μηχανή της πραγματικής οικονομίας και κυριολεκτικά «παλεύει» για μια καλή διατύπωση για το χρέος κυρίως για πολιτική και επικοινωνιακή χρήση καθώς ούτε το QE φαίνεται να ξεκλειδώνει αλλά ούτε και η περίφημη έξοδος στις αγορές.
Για αυτό και από το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνουν πλέον πως η γαλλική πρόταση κινείται προς την σωστή κατεύθυνση και έτυχε θετικής υποδοχής στο EWG με την εξαίρεση της Γερμανίας, η οποία όμως βρέθηκε απομονωμένη.
Όπως μάλιστα αναφέρουν πηγές που βρίσκονται πολύ κοντά στην ελληνική ομάδα διαπραγμάτευσης η γαλλική πρόταση περιλαμβάνει αναπτυξιακές δράσεις και παρεμβάσεις που θα γεφυρώσουν τις διαφορές Ευρώπης και ΔΝΤ για τις προβλέψεις της ανάπτυξης και για τα απαιτούμενα μέτρα για το χρέος.
Μάλιστα οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν πως και το Βερολίνο έχει τοποθετηθεί θετικά σε μία τέτοια πρόταση ήδη από τις 22 Μαΐου.
Ο δεύτερος άξονας στον οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση είναι να εντείνει τις πολιτικές πιέσεις για καθαρή λύση.

Η Αθήνα καταθέτει δική της πρόταση - Επικοινωνίες Τσίπρα με ηγέτες (Merkel - Macron) και θεσμικούς ( Lagarde – Draghi)

Σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews.gr εντός των ημερών αναμένεται η κυβέρνηση να καταθέσει και μία δική της πρόταση που θα βασίζεται στους παραπάνω άξονες.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ξεκινά από σήμερα (12/6) νέο κύκλο τηλεφωνικών επικοινωνιών σχεδόν με όλους τους «βασικούς παίχτες» μεταξύ των οποίων όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένοι κύκλοι η Γερμανίδα Καγκελάριος, Angela Merkel ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi, αλλά και η Διευθύντρια του ΔΝΤ Christine Lagarde.
Σήμερα (12/6/2017) ο Αλέξης Τσίπρας συναντάται με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Bruno Le Maire, ο οποίος έρχεται στην Αθήνα κομίζοντας τη γαλλική πρόταση.
Στόχος του πρωθυπουργό στις επικοινωνίες του και τις συναντήσεις του είναι να αναλύσει την πρόταση για καθαρή λύση, θέτοντας ως βάση της πρόταση της Γαλλίας και την έμφαση στην ανάπτυξη ενώ θα τονίσει ότι δεν θα πάρει ότι μας δώσουν και αν και στόχος είναι η εξεύρεση μίας λύσης στο EG, εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό θα θέσει το ελληνικό θέμα στη Σύνοδο Κορυφής στις 22 Ιουνίου. '

Πηγή: www.bankingnews.gr    

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης