Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Μητσοτάκης: Θεατής η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις – Να πάμε σε εκλογές, να αποφασίσουν οι πολίτες

Μητσοτάκης: Θεατής η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις – Να πάμε σε εκλογές, να αποφασίσουν οι πολίτες
Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η παραμονή στην εξουσία και η καλοπέρασε τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε κατά τη σημερινή συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επανέλαβε έντονα το αίτημα του για την ανάγκη η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.
«Είναι μια κυβέρνηση που αδυνατεί να διαπραγματευθεί.
Η κυβέρνηση θα πάρει ότι της δώσουν, είναι θεατής και επαίτης σε μία διαπραγμάτευση όπου τα κριτήρια δεν αφορούν τη χώρα μας, αλλά πολιτικές συγκυρίες σε άλλες χώρες.
Η κυβέρνηση επιδεικνύει προκλητική αλαζονεία και κυνισμό γιατί την ενδιαφέρει μόνο η παραμονή στην εξουσία και η καλοπέραση» είπε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος επιτέθηκε και στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι «δεν έχει την εντιμότητα να οδηγήσει την χώρα στις εκλογές».
«Μόνο μία σοβαρή και αξιόπιστη κυβέρνηση μπορεί να διαπραγματευτεί το μέλλον της χώρας και το χρέος» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφέροντας ότι «χωρίς ανάπτυξη η Ελλάδα θα φθείρεται στις μυλόπετρες της ύφεσης».
«Οι εταίροι, δυστυχώς, δεν ενδιαφέρονται για το πως περνούν οι Έλληνες, αλλά για τα δικά τους συμφέροντα.
Όλοι ξέρουν ότι η διαχωριστική γραμμή μνημόνιο - αντιμνημόνιο ούτε υπάρχει ούτε έχει νόημα.
Η διαχωριστική γραμμή είναι ανάμεσα στην αλήθεια και στα ψέματα, στις μεταρρυθμίσεις και την άσκοπη λιτότητα, την δημαγωγία και τον ρεαλισμό» είπε ο κ.Μητσοτάκης αναφέροντας πως «από την κρίση θα βγούμε όλοι μαζί ενωμένοι».
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους τρεις στόχους που είχε βάλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (κλείσιμο αξιολόγησης, ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, ρύθμιση του χρέους), επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει χάσει και τους τρεις στόχους.
«Η αξιολόγηση ακόμη δεν έχει κλείσει, τώρα πάει να κλείσει.
Την ανάπτυξη την αναθεώρησε από το 2,7% στο 1,8% ενώ ο ΟΟΣΑ μιλά για 1,1%.
Η ποσοτική χαλάρωση μοιάζει να απομακρύνεται.
Θα είχαμε μπει στην ποσοτική χαλάρωση από το 2015, αν δεν είχε μεσολαβήσει η περιπέτεια του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό που μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες έμοιαζε δεδομένο, τώρα είναι ζητούμενο.
Όσο για το χρέος η κυβέρνηση αποσιωπά ότι τον Μάιο του 2016 συμφώνησε, οι αποφάσεις για το χρέος να ληφθούν μετά τη λήξη του προγράμματος.
Κορόιδεψαν συνειδητά τους δικούς τους βουλευτές για να ψηφίσουν ένα τέταρτο μνημόνιο γιατί δήθεν θα πέρναμε το χρέος» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης