Αναλύσεις

New York Times: Ο Dombrovskis ζήτησε την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα

tags :
New York Times: Ο Dombrovskis ζήτησε την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα
«Η απόφαση για την ελάφρυνση ανήκει στους πιστωτές της Ελλάδας»
«Είναι καιρός να προχωρήσουμε στην εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα», δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βάλντις Dombrovskis.
Όπως αναφέρουν οι New York Times o κ. Dombrovskis ερωτηθείς αν η πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων από την πλευρά της Ελλάδας κρίνεται ικανοποιητική, απάντησε ότι η Επιτροπή πιστεύει πως η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της τόσο στο δημοσιονομικό σκέλος, όπου υπάρχει υπεραπόδοση σε σχέση με τους στόχους, όσο και στο διαρθρωτικό σκέλος των μεταρρυθμίσεων.
«Πιστεύουμε ότι τώρα είναι ώρα να προχωρήσουμε με την εκταμίευση της επόμενης δόσης», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η αβεβαιότητα έχει ήδη αρνητικά αποτελέσματα στην ελληνική οικονομία και δεν υπάρχει κανένας λόγος γι' αυτό.
Σε ό,τι αφορά τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους ο Dombrovskis είπε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και ότι η απόφαση ανήκει στους πιστωτές της Ελλάδας (δηλαδή των κρατών-μελών) και όχι της Επιτροπής.
«Είναι σημαντικό να κλείσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση και να προχωρήσουμε με την εκταμίευση της επόμενης δόσης για να δείξουμε ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι σε τροχιά και ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει», ανέφερε τέλος ο Dombrovskis.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης