Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Φ. Αραμπατζή ( Ν.Δ): Ερώτηση στη βουλή για τη μη έγκαιρη είσπραξη λογαριασμών της ΔΕΗ από τα ΕΛΤΑ

Φ. Αραμπατζή ( Ν.Δ): Ερώτηση στη βουλή για τη μη έγκαιρη είσπραξη λογαριασμών της ΔΕΗ από τα ΕΛΤΑ
Μετά τις καταγγελίες Εμ. Παναγιωτάκη
Απαντήσεις από τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, για το θέμα της μη έγκαιρης απόδοσης των εισπράξεων λογαριασμών ρεύματος από τα ΕΛΤΑ στη ΔΕΗ, σύμφωνα και με την καταγγελία του προέδρου της Επιχείρησης, Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, ζητεί η βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή, με ερώτησή της στη Βουλή.
Η κ. Αραμπατζή επικαλείται καταγγελίες-μαρτυρίες πολιτών, που έχουν περιέλθει σε γνώση της, σύμφωνα με τις οποίες, συγκεκριμένοι πελάτες-οφειλέτες της ΔΕΗ, ενώ πλήρωσαν εμπρόθεσμα τον λογαριασμό τους σε εξουσιοδοτημένα πρακτορεία των ΕΛΤΑ, εντούτοις ενημερώθηκαν εκ των υστέρων από την Επιχείρηση ότι τα οφειλόμενα ποσά δεν φαίνονταν να έχουν αποδοθεί στη ΔΕΗ στην ώρα τους.
Η βουλευτής  της Ν.Δ επισημαίνει τον κίνδυνο οι συγκεκριμένοι πολίτες να χάσουν αφενός το ποσό της έκπτωσης (15%) για την εμπρόθεσμη πληρωμή του τρέχοντος λογαριασμού τους, αφετέρου, κυρίως, την ίδια τη ρύθμιση οφειλών με τη ΔΕΗ για όσους έχουν προχωρήσει σε σχετικό διακανονισμό με την Επιχείρηση.
Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, κάνει λόγο για μη εμπρόθεσμη καταβολή οφειλόμενων ποσών από τα ΕΛΤΑ σε μεγάλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών.
Η κ. Αραμπατζή ζητά από τον υπουργό να απαντήσει για το ποια μέτρα έχει λάβει για την αντιμετώπιση του προβλήματος, προκειμένου να προστατευθούν οι καταναλωτές-πολίτες και να διαφυλαχθούν το κύρος και η φερεγγυότητα των ΕΛΤΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης