Αναλύσεις

Κ. Μητσοτάκης: Η έξοδος από την κρίση θα έρθει με τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες

Κ. Μητσοτάκης: Η έξοδος από την κρίση θα έρθει με τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες
Ακόμη είπε, πως αυτό που απαιτείται είναι, ουσιαστικά, μία πολιτική αλλαγή, η οποία θα φέρει στο προσκήνιο τις δυνάμεις εκείνες που θα οδηγήσουν την Ελλάδα μακριά από την κρίση.
Το πρόβλημα της χώρας είναι πως βρίσκεται στο τιμόνι της μία κυβέρνηση που δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της πρώτης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης του ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού οργανισμού "Concordia".
Ακόμη είπε, πως αυτό που απαιτείται είναι, ουσιαστικά, μία πολιτική αλλαγή, η οποία θα φέρει στο προσκήνιο τις δυνάμεις εκείνες που θα οδηγήσουν την Ελλάδα μακριά από την κρίση.
«Είμαστε η μόνη χώρα που βρίσκεται σήμερα σε πρόγραμμα.
Η χώρα χρειάζεται ισχυρή εντολή για να γίνουν μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για τη χώρα και η σημερινή κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο πως δεν έχει καμία δέσμευση σε αυτό», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η ΝΔ θα λάβει ισχυρή εντολή στις εκλογές ώστε να εφαρμόσει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα.
«Το πρόβλημα της σημερινής κυβέρνησης είναι ιδεολογικό καθώς δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εστιάζοντας στο χρέος άφησε αιχμές κατά των πιστωτών, καθώς όπως είπε δεν τήρησαν όσα συμφώνησαν το 2012.
«Χρειάζεται να πείσουμε τους εταίρους μας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πως η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις…
Πρέπει να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας ως χώρα, για να πετύχουμε να γίνει το χρέος βιώσιμο, αλλά και σε ό,τι αφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το πρόγραμμα.
Το χρέος έχει γίνει περισσότερο μη βιώσιμο τα τελευταία δύο χρόνια», πρόσθεσε, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων.
«Εμείς ως ΝΔ θα παρουσιάσουμε το πακέτο των μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται να τεθεί επί τάπητος μετά το πρόγραμμα.
Θα μπορέσουμε έτσι να συζητήσουμε με τους πιστωτές μας δε ένα πιο ισότιμο επίπεδο» ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.
«Οι προκλήσεις για την ευρωπαϊκή οικονομία είναι ξεκάθαρες για έμενα.
Πώς θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας.
Πώς θα κάνουμε τους Ευρωπαίους πολίτες να αισθανθούν ασφαλείς απέναντι στη διπλή πρόκληση της αλλαγής κλίματος και της αναστάτωσης που φέρνει η εξέλιξη της τεχνολογίας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
«Σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη, κάθε χώρα πρέπει να το αντιμετωπίσει εγχώρια.
Κάθε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να δουλέψει σε αυτό αλλά δουλεία πρέπει να γίνει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στην Ευρώπη είναι πως η ήπειρός μας αντιμετωπίζει την επιχειρηματικότητα και οι ΗΠΑ είναι εδώ και πολλά χρόνια επιτυχής σε αυτόν τον τομέα.
Έχουν δημιουργηθεί  πολλές εταιρείες και βρίσκεται στην κορυφή σε ότι αφορά την πράσινη ενέργεια», επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλές παλαιές εταιρείες.
Αυτό αποτελεί πρόκληση και για την Ελλάδα. Βλέπουμε την ανάδυση της επιχειρηματικής κουλτούρας στην Ελλάδα όπου οι νέοι θέλουν να φτιάξουν τη δική τους επιχείρηση, αντί να εργαστούν στον δημόσιο τομέα αλλά όλο αυτό δεν μπορεί να εξελιχθεί εάν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες πολιτικές να το στηρίξουν.
Η Ευρώπη παραμένει ένα ατελές σχέδιο.
Πιστεύω πως μετά το Brexit και μετά τις γερμανικές εκλογές θα υπάρξει κίνητρο να προχωρήσει η ενοποίηση.
Θα υπάρξει η επιθυμία στην Ευρώπη να γεμίσει τα κενά των ατελών δομών της ευρωζώνης», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης