Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Συνάντηση Μητσοτάκη με Biden - Η σημασία της Ελλάδας για τα αμερικανικά γεωστρατηγικά συμφέροντα

Συνάντηση Μητσοτάκη με Biden - Η σημασία της Ελλάδας για τα αμερικανικά γεωστρατηγικά συμφέροντα
Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, ενώ εξετάσθηκαν και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό
Θέματα διμερούς, περιφερειακού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden.
Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντας σταθερότητας σε μια ολοένα και πιο ασταθή περιοχή, ενώ ο κ. Biden υπογράμμισε τη σημασία της Ελλάδας για τα αμερικανικά γεωστρατηγικά συμφέροντα.
Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, ενώ εξετάσθηκαν και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.
Κοινή υπήρξε, εξάλλου, η ανησυχία για την ένταση που παρατηρείται στα Δυτικά Βαλκάνια.
Παράλληλα, ο κ. Biden αναφέρθηκε στο γενικότερο ρόλο και τις επιδιώξεις της Ρωσίας, ενώ παρουσίασε τις απόψεις του σχετικά με τις εσωτερικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και τον ενδεχόμενο αντίκτυπο τους στα διεθνή δρώμενα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη σοβαρότητα ζητημάτων, όπως εκείνα της Β. Κορέας και της κλιματικής αλλαγής.
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις εσωτερικές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, παρουσιάζοντας τις σχετικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης