Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Strauch (ESM): Μετά τον Αύγουστο 2018 η συζήτηση για το ελληνικό χρέος

Strauch (ESM): Μετά τον Αύγουστο 2018 η συζήτηση για το ελληνικό χρέος
Η συζήτηση για το ελληνικό χρέος θα αρχίσει μετά τον Αύγουστο του 2018, όταν θα ολοκληρωθεί το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα
Στην πάγια θέση ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επικεντρωθεί στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και όχι στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, εμμένει ο Μηχανισμός Σταθερότητας ESM.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο του ESM, Rolf Strauch, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα Expansion, η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές είναι στο χέρι της κυβέρνησης, ενώ όσον αφορά το χρέος, η συζήτηση θα αρχίσει μετά τον Αύγουστο του 2018, όταν θα ολοκληρωθεί το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα.
«Το ελληνικό πρόγραμμα δεν επικεντρώνεται στη λήψη νέων μέτρων, αλλά στην εφαρμογή όσων υφίστανται.
Αν η Ελλάδα ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών μέσω της υλοποίησης των μέτρων, θα έχει πολλές ευκαιρίες να επιστρέψει στις αγορές», τόνισε ο αξιωματούχος του ESM.
Ο Strauch επανέλαβε πως «δεν εξαρτάται από εμάς πότε θα επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές, αλλά από την ελληνική κυβέρνηση.
Όταν γίνει ξεκάθαρο ότι η κατάσταση είναι ικανοποιητική, θα κάνουν βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.
Πάντα απαιτείται προσεχτική προετοιμασία και ιδιαίτερα στην περίπτωση της Ελλάδας, καθώς πρέπει να οργανωθεί η επενδυτική βάση».
Όπως τονίζει ο αξιωματούχος του ESM, «οι ευνοϊκοί όροι που έχουν ήδη προσφερθεί στην Ελλάδα ισοδυναμούν με μείωση κατά 40% του χρέους που διακρατούν οι Ευρωπαίοι δανειστές.
Πρόκειται για βιώσιμες μειώσεις για την Ελλάδα και δεν αποτελούν επιπλέον κόστος για τους Ευρωπαίους φορολογουμένους».
«Σε κάθε περίπτωση η όποια συζήτηση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2018, όταν η Ελλάδα θα έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα του ESM», τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης