Αναλύσεις

De Grauwe (LSE): Η μόνιμη λύση για το ελληνικό χρέος είναι η μετατροπή του σε διηνεκή ομόλογα

De Grauwe (LSE): Η μόνιμη λύση για το ελληνικό χρέος είναι η μετατροπή του σε διηνεκή ομόλογα
"Αν είναι να σας αντιμετωπίζουν με αυτόν τον τρόπο, δεν καταλαβαίνω… Είναι απίστευτο ότι το υπομένετε αυτό. Δεν το καταλαβαίνω", δηλώνει στο bankingnews.gr ο διακεκριμένος οικονομολόγος.
Οι πιστωτές της Ελλάδας πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η ελάφρυνση του χρέους είναι απαραίτητη και να σταματήσουν να τηρούν τιμωρητική στάση, τονίζει σε συνέντευξή του στο bankingnews.gr, o έγκριτος Βέλγος οικονομολόγος και καθηγητής του London School of Economics, Paul de Grauwe.
Ο ίδιος υπογραμμίζει πως ο μόνος δρόμος για το ελληνικό χρέος είναι να δοθεί μία μόνιμη λύση η οποία θα περιλαμβάνει “τη μετατροπή ολόκληρου του ελληνικού δημόσιου χρέους σε διηνεκή ομόλογα (perpetuities) χαμηλού επιτοκίου”.
Ο καθηγητής εστιάζει το λάθος που συμβαίνει και δεν επιτρέπει στην ελληνική οικονομία να αναπτυχθεί στο γεγονός ότι οι απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις “εφαρμόζονται όταν η οικονομία δεν είναι στο σωστό μονοπάτι και έτσι το πρόβλημα γίνεται χειρότερο”. “Και αυτός είναι ένας φαύλος κύκλος στον οποίο η ελληνική οικονομία έχει εισέλθει για αρκετά χρόνια”, συμπληρώνει.
“Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα στο έλεος των πιστωτών, επομένως είναι πιο δύσκολη η κατάσταση. Οι πιστωτές κρατούν το μαχαίρι.
Εάν δεν υπακούσετε, θα σας απειλήσουν. Είναι τρομερό. Δεν ξέρω ακόμα γιατί θέλετε να παραμείνετε”, λέει χαρακτηριστικά.
Στην επισήμανση, τέλος, εάν θα πρότεινε ένα Grexit απαντά: “Αν είναι να σας αντιμετωπίζουν με αυτόν τον τρόπο, δεν καταλαβαίνω… Είναι απίστευτο ότι το υπομένετε αυτό. Δεν το καταλαβαίνω…”

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του καθηγητή του London School of Economics στο bankingnews.gr ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης