Αναλύσεις

Κικίλιας (ΝΔ): Καθαρή λύση που θα καθιστά βιώσιμο το χρέος

Κικίλιας (ΝΔ): Καθαρή λύση που θα καθιστά βιώσιμο το χρέος
Η ΝΔ στηρίζει την εθνική προσπάθεια για λύση στο χρέος που δρομολογήθηκε από το 2012, τονίζει ο Βασίλης Κικίλιας
Στο ζήτημα του χρέους αναφέρθηκε σήμερα ο  εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής Α' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι η ΝΔ θέλει μια καθαρή λύση που θα καθιστά βιώσιμο το ελληνικό χρέος.
Σε συνέντευξή του στην Real News, ο κ.Κικίλιας αναφέρει πως «η ΝΔ θέλει μια καθαρή λύση που θα καθιστά βιώσιμο το ελληνικό χρέος. Δηλαδή μια επιμήκυνση της περιόδου χάριτος και αποπληρωμής του και πάγωμα των επιτοκίων με μετατροπή των κυμαινομένων σε σταθερά χαμηλά επιτόκια, ώστε η βιωσιμότητα του να εξυπηρετείται με ρεαλιστικά πρωτογενή πλεονάσματα 2% του ΑΕΠ, όχι 3,5%.»
Ο κ. Κικίλιας κάνει λόγο για στρατηγική ήττα της κυβέρνησης που μετακυλίεται στους πολίτες.
Σημειώνει, επίσης, ότι τα μέτρα «είναι αχρείαστα, προϊόν εγκληματικής καθυστέρησης και αδιέξοδων πολιτικών που είχαν και έχουν σκοπό το "λίγο παρακάτω"», ενώ αναφερόμενος στους εταίρους τονίζει ότι «έχουν ευθύνη για τα μείγματα πολιτικής και υπερφορολόγησης των Ελλήνων, για ατολμία, αλλά κυρίως γιατί εκμεταλλεύονται την πιο ανίσχυρη και βολική κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους στόχους».
Ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζει ότι η ΝΔ «στηρίζει την εθνική προσπάθεια για λύση στο χρέος που δρομολογήθηκε από το 2012 επί κυβέρνησης Σαμαρά και οι δανειστές χρωστούν στον ελληνικό λαό που έχει κάνει θυσίες, έχει επιδείξει υπομονή και σύνεση».
Επικρίνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι «έχει προ καιρού παραδώσει τα όπλα για το χρέος», σημειώνοντας ότι «στις 12 Ιουλίου 2015 ο κ. Τσίπρας απεμπόλησε το εργαλείο του κουρέματος και στις 24 Μαΐου 2016 πήγε την συζήτηση για μετά το 2018».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης