Αναλύσεις

WSJ: Η ελληνική οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη στο α' τρίμηνο

tags :
WSJ: Η ελληνική οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη στο α' τρίμηνο
Στα μέσα Μαΐου, η Ελλάδα μείωσε τις προβλέψεις ανάπτυξης για το 2017 στο 1,8% από 2,7% πριν
Η ελληνική οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την ελληνική στατιστική υπηρεσία, η οποία την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 αναθεώρησε τις αρχικές εκτιμήσεις της.
Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αυξήθηκε κατά 0,4% την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου από το προηγούμενο τρίμηνο, έναντι της μείωσης 0,1% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση του 1ου τριμήνου στις 15/05/17. Σε σύγκριση με το 1ο τρίμηνο 2016 παρουσίασε αύξηση κατά 0,4% έναντι της μείωσης 0,5% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση του 1ου τριμήνου.
Τα καλύτερα από τα αρχικά αναμενόμενα στοιχεία αμβλύνουν τους φόβους ότι η αβεβαιότητα σχετικά με τις παρατεταμένες διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της για το κλείσιμο της β' αξιολόγησης.
Στα μέσα Μαΐου, η Ελλάδα μείωσε τις προβλέψεις ανάπτυξης για το 2017 στο 1,8% από 2,7% πριν.
Οι προβλέψεις της κυβέρνησης είναι χαμηλότερες από τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θεωρεί ότι η οικονομία που έχει πληγεί από κρίσεις θα ανακάμψει φέτος κατά 2,1%.
Η Ελλάδα προβλέπει αύξηση 2,4% το 2018 και 2,6% το 2019.
Η Ελλάδα εξακολουθεί να περιμένει την επόμενη δόση διάσωσής της για να καλύψει τις αποπληρωμές χρεών ύψους 7 δισ. ευρώ τον Ιούλιο.
Οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συναντηθούν στις 15 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο σε μια ακόμα προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή για σχετικά με τον τρόπο μείωσης του χρέους της χώρας και την έγκριση εκταμίευσης της επόμενης δόσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης