Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

FT: Η ελληνική οικονομία δεν είναι πια σε ύφεση - Θετικά τα νέα για το α' τρίμηνο του 2017

FT: Η ελληνική οικονομία δεν είναι πια σε ύφεση - Θετικά τα νέα για το α' τρίμηνο του 2017
Όλα τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 15 Ιουνίου.
Θετικά νέα ήλθαν από την ελληνική οικονομία σύμφωνα με τους Financial Times, οι οποίοι επικαλούνται τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το α΄ τρίμηνο του έτους.
Ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το α΄τρίμηνο του 2017 διαμορφώθηκε στο 0,4%, από συρρίκνωση 0,1% το τελευταίο τρίμηνο του 2016, ανατρέποντας τις αρχικές εκτιμήσεις για ύφεση 0,1% στο α΄ τρίμηνο του έτους.
Σύμφωνα με τους Financial Times, η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας είναι ελαφρώς χαμηλότερη από την μέση ανάπτυξη της Ευρωζώνης στο α' τρίμηνο, η οποία είναι στο 0,5%, ενώ βελτιώνει και το κλίμα μεταξύ των πιστωτών για τις εκτιμήσεις που λαμβάνουν υπόψιν για τη διαμόρφωση των μέτρων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα προσαρμογής.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Ελλάδα αναμένει την επόμενη δόση των 6 δισ. ευρώ από το μηχανισμό στήριξης, ωστόσο αυτή η δόση δεν έχει εγκριθεί πριν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.
Όλα τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 15 Ιουνίου, όπου και πρέπει να γεφυρωθούν οι διαφορές για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης