Αναλύσεις

New York Times: Τερματισμός (;) της διαρκούς κρίσης χρέους της Ελλάδας

New York Times: Τερματισμός (;) της διαρκούς κρίσης χρέους της Ελλάδας
Σκληρό μπρα ντε φερ για το ελληνικό χρέος
Για σχεδόν μια δεκαετία, η Ελλάδα ταλανίζεται από την οικονομική κρίση και τα ασφυκτικά χρέη, με το δημόσιο χρέος να ανέρχεται σήμερα σε πάνω από 300 δισ. ευρώ.
Τα μέτρα λιτότητας που έχουν ψηφισθεί για την ικανοποίηση των πιστωτών έχουν προκαλέσει μεγάλες δυσκολίες.
Πάνω από το 25% των Ελλήνων είναι άνεργοι και οι ζωτικές υπηρεσίες, όπως η υγειονομική περίθαλψη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.
Η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση και ουσιαστικά δεν υπάρχει τρόπος να μπορέσει η Ελλάδα να καταφέρει να ανακάμψει.
Την περασμένη εβδομάδα, το Κοινοβούλιο της Ελλάδας ψήφισε ένα νέο γύρο μέτρων λιτότητας, συμπεριλαμβανομένων φορολογικών αυξήσεων και νέων περικοπών στις συντάξεις.
Ωστόσο, οι πιστωτές της Ελλάδας στο Eurogroup της 22 Μαίου δεν κατέληξαν σε συμφωνία με αποτέλεσμα να μην κλείσει η β' αξιολόγηση και να μην δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αποπληρώσει ομόλογα ακίας 7 δισ. ευρώ που λήγουν τον Ιούλιο.
Όπως αναφέρουν οι New York Times μεγάλο μέρος της ευθύνης φέρει ο Wolfgang Schäuble, υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και μέλος του κόμματος χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Angela Merkel.
Ο κ. Schäuble αντιτίθεται στην ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα - όπως κάνουν και πολλοί Γερμανοί ψηφοφόροι.
Ωστόσο κάποιοι στη Γερμανία έχουν έρθει αντιμέτωποι με την πραγματικότητα.
"Στην Ελλάδα ανέκαθεν της είχαν υποσχεθεί οι πιστωτές της την ελάφρυνση του χρέους μετά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων", δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Sigmar Gabriel, μέλος των Σοσιαλδημοκρατών.
"Τώρα πρέπει να τηρήσουμε αυτή την υπόσχεση".

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης