Αναλύσεις

Schaeuble: Μην κατηγορείτε εμένα για τις αδυναμίες της Ελλάδας - Οι πολιτικοί της φορτώνουν τα βάρη στους αδύναμους

tags :
Schaeuble: Μην κατηγορείτε εμένα για τις αδυναμίες της Ελλάδας - Οι πολιτικοί της φορτώνουν τα βάρη στους αδύναμους
Ο γερμανός αξιωματούχος επί της ουσίας απάντησε στη σκληρή κριτική που έχει δεχτεί για το αδιέξοδο που έχουν βρεθεί οι συνομιλίες για το ελληνικό πρόγραμμα
«Μην κατηγορείτε εμένα για τις δομικές αδυναμίες του ελληνικού προγράμματος».
Αυτό ζήτησε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, W. Schaeuble, καθιστώντας σαφές ότι πρέπει άμεσα η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της.
Σύμφωνα με τον ίδιο, έγιναν βήματα προόδου, αλλά η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας φορτώνει το βάρος στους αδύναμους....
Μιλώντας στο Europa Forum, ο γερμανός αξιωματούχος επί της ουσίας απάντησε στη σκληρή κριτική που έχει δεχτεί για το αδιέξοδο που έχουν βρεθεί οι συνομιλίες για το ελληνικό πρόγραμμα και τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Μάλιστα, όπως έγραψε σήμερα η Γερμανική εφημερίδα «Die Welt», ο Γερμανός Υπουργός βρίσκεται μπροστά σε ένα πραγματικό αδιέξοδο, αναφορικά με το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
«Στον αγώνα για τις ελαφρύνσεις του χρέους η Αθήνα έχει τώρα στο πλευρό της τόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όσο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Έτσι, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στη δύσκολη θέση να λάβει δυσάρεστες αποφάσεις πριν τις εθνικές και ομοσπονδιακές εκλογές», γράφει η εφημερίδας «Die Welt».
Παράλληλα, ο Schaeuble δεν παρέλειψε να καταφερθεί και στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο είναι λίγο χαλαρή για τη Γερμανία.
«Η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ είναι λίγο χαλαρή για τη Γερμανία» δήλωσε ο Wolfgang Schaeuble και πρόσθεσε ότι «το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας οφείλεται εν μέρει στη χαλαρή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ».
Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε ότι το επιτόκιο είναι πολύ χαμηλό για τη Γερμανία.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης