Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Bloomberg: Το Eurogroup δεν πρόκειται να δεσμευτεί για το ελληνικό χρέος στις 15 Ιουνίου

Bloomberg: Το Eurogroup δεν πρόκειται να δεσμευτεί για το ελληνικό χρέος στις 15 Ιουνίου
Μια τέτοια συμφωνία από μόνη της μπορεί να μην είναι αρκετή, για να πείσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αρχίσει να αγοράζει ελληνικά ομόλογα, επισημαίνει το πρακτορείο.
Οι Ευρωπαίοι πιστωτές δεν πρόκειται να δώσουν πιο σαφείς δεσμεύσεις για το ελληνικό χρέος, εκτιμά σε νέα ανάλυσή του το πρακτορείο Bloomberg, καθιστώντας όλο και πιο δύσκολο τα ελληνικά ομόλογα να ενταχθούν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, οι πιστωτές είναι απίθανο να δεσμευτούν σε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τα μέτρα για το ελληνικό χρέος, πέρα από την επέκταση των προθεσμιών λήξης των δανείων διάσωσης.
Μια τέτοια συμφωνία από μόνη της μπορεί να μην είναι αρκετή, για να πείσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αρχίσει να αγοράζει ελληνικά ομόλογα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Η προοπτική αυτή οδήγησε χτες (31/5) τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, να ζητήσει από το βήμα του Economist περισσότερη σαφήνεια σχετικά με το ζήτημα του χρέους.
Επίσης, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, προειδοποίησε ότι η ελληνική οικονομία «δεν μπορεί να αντέξει την αβεβαιότητα ενός ακόμη έτους για το αν θα υπάρξουν κάποια μέτρα το χρέος ή όχι».
Το αίτημα για τη σαφήνεια έρχεται μετά από την αποτυχία των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 22 Μαΐου να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με το πώς θα διευκολυνθεί το βάρος του χρέους της Ελλάδας.
Έτσι, οι ελπίδες για μια συμφωνία, που θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση των κεφαλαίων, εναποτέθηκαν στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, που έχει προγραμματιστεί για τις 15 Ιουνίου.
Ωστόσο, οι πληροφορίες του Bloomberg αναφέρουν ότι οι υπουργοί Οικονομικών δεν πρόκειται να προσφέρουν βελτιωμένους όρους ελάφρυνσης του χρέους σε σύγκριση με αυτούς που παρουσιάστηκαν τον περασμένο Μάιο.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης