Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Η Ρωσία βλέπει λαμπρό μέλλον μπροστά με τον Trump στο τιμόνι των ΗΠΑ

Η Ρωσία βλέπει λαμπρό μέλλον μπροστά με τον Trump στο τιμόνι των ΗΠΑ
Ο Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα για την από κοινού συνεργασία για την αποκατάσταση των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων
Η Ρωσία θεωρείται  ως ένας από τους μεγάλους νικητές των εκλογών μετά την  νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ο  Ρώσος Πρόεδρος «διαδραμάτισε»  σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής  εκστρατείας.
Πράγματι, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν βλέπει θετικά  το αποτέλεσμα των εκλογών αναφέρουν πηγές από τη Μόσχα.
«Ο Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα για την από κοινού συνεργασία για την αποκατάσταση των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων , αλλά και για την αντιμετώπιση διεθνών  θέματων  και την αναζήτηση αποτελεσματικών απαντήσεων στις προκλήσεις που αφορούν την παγκόσμια ασφάλεια", ανέφερε η δήλωση.
Ο Κύριλλος Δημητρίεφ, διευθύνων σύμβουλος της RDIF το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Ρωσίας, τόνισε ότι τα οικονομικά και πολιτικά οφέλη θα γίνουν αισθητά  ευρύτερα από ό, τι στο εσωτερικό της πατρίδας του. Ο Dmitriev είπε: "Πιστεύουμε ότι η εκλογή του Προέδρου Τραμπ  θα είναι θετική όχι μόνο για τη ρωσική αγορά, αλλά ότι οι παγκόσμιες αγορές θα αποκαταστήσει γρήγορα και θα το εκτιμήσουν ρεαλιστική, ανάπτυξη προσανατολισμένη  στη προσέγγιση του Προέδρου Τραμπ."
"Η εστίαση του Ντόναλντ Τραμπ για win-win λύσεις, η ικανότητα να επανεξετάσουν παλαιά δόγματα και η δημιουργία  κατάλληλων  κινήτρων  για την ανάπτυξη, την  συνεργασία και την ευημερία θα είναι θετικές  για την παγκόσμια οικονομία», συνέχισε.
Επιπλέον, ο Δημητρίεφ βλέπει διαφορετικά τις επιπτώσεις  στην παγκόσμια οικονομία και τις επιχειρήσεις, ως αποτέλεσμα της εκλογής του νέου ηγέτη της ΗΠΑ . "Με φόντο τις επιχειρήσεις Τραμπ θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα την οικονομία και τους  θεσμούς στις ΗΠΑ θα επικεντρωθεί στην δημιουργία θέσεων εργασίας και στην καλύτερη συνεργασία με τα άλλες χώρες μέσα από μια πιο ρεαλιστική και ειλικρινή προσέγγιση" δήλωσε.

Περιθώρια ανόδου
Ο Τσαρλς Ρόμπερτσον, επικεφαλής οικονομολόγος αναδυόμενων αγορών της επενδυτικής τράπεζας  Renaissance Capital, βλέπει επίσης περιθώρια ανόδου για την οικονομία της Ρωσίας, παρά την πιθανή βραχυπρόθεσμη υστέρηση.
Σύμφωνα με τον  Ρόμπερτσον, ο  "Τραμπ είναι πρόθυμος  να προωθήσει τις  ΗΠΑ στην εμπορευματική παραγωγή, όπως ο άνθρακας, οπότε μπορούμε να φανταστούμε ότι μακροπρόθεσμα  αυτό θα περιορίσει την αύξηση των τιμών των βασικών εμπορευμάτων."
"Αλλά  σε μεσοπρόθεσμα ορίζοντα, η ενδεχόμενη άρση των κυρώσεων θα επιτρέψει στη Ρωσία να επενδύσει περισσότερο και να αναπτυχθεί ταχύτερα.
Οι παγκόσμιοι επενδυτές έχουν εκπλαγεί από τη βελτίωση της οικονομίας της Ρωσίας το τρέχον έτος (συρρικνώθηκε κατά 0,5%, ενώ πολλοί πίστευαν ότι θα ήταν συρρικνωθεί 2%) και πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη θα είναι πιο κοντά στο 2% το 2017 από το 1 % που προβλεπόταν  ", πρόσθεσε.
Ωστόσο, παρά τη θετική ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος για τη Ρωσία, η χώρα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια σειρά από προκλήσεις που απορρέουν από  πιο μακροπρόθεσμα ζητήματα που έχουν πλήξει την οικονομία της, όπως η επίδραση των κυρώσεων στις τιμές  των βασικών εμπορευμάτων.
Επομένως,  δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η υπεροχή του Τραμπ,στο Λευκό Οίκο από Ιανουάριο του 2017 θα είναι σε θέση να επηρεάσει τις τύχες της Ρωσίας όπως  κάποιοι σχολιαστές είχαν  προβλέψει.

Επιφυλάξεις
Ο Κρις Γουάιφερ συν-ιδρυτής της εταιρίας συμβουλών Macro, λέει, ενώ μια νίκη Τραμπ μπορεί να είναι καλές ειδήσεις για τη χώρα συνολικά, αλλά η ικανότητά της να αλλάξει την κατάσταση στη Ρωσία είναι περιορισμένη.
"Αν η προεδρία Τραμπ  μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερο συγκρουσιακή ρητορική μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον, είναι  μόνο ένας από τους λόγους για τους οποίους οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί. Η Ρωσία πρέπει ακόμα να κάνει το ίδιο ελκυστικές για τους επενδυτές και αυτό σημαίνει βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού κλίματος. "
"Μια προεδρία Τραμπ δεν είναι μια μαγική σφαίρα για τα οικονομικά προβλήματα της Ρωσίας", προειδοποίησε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης