Αναλύσεις

Μανιάτης(ΔΗΣΥ): "Η ανικανότητά τους και στα θέματα εξοικονόμησης ενέργειας ξεπερνά κάθε όριο"

Μανιάτης(ΔΗΣΥ):
«Από το 2015 μέχρι σήμερα υποσχέθηκαν πάνω από 10 φορές άμεση επανέναρξη του «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», ανέφερε ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον, Υποδομές
Για «υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα για φθινοπωρινό ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», κάνει λόγο σε δήλωσή του ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον, Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης.
Ειδικότερα, ο κ. Μανιάτης, σχετικά με το σαββατιάτικο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΑΥΓΗ» για «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ»  το φθινόπωρο, υπογράμμισε πως «η ανικανότητά τους και στα θέματα εξοικονόμησης ενέργειας ξεπερνά κάθε όριο. Αφού από το 2015 μέχρι σήμερα υποσχέθηκαν πάνω από 10 φορές άμεση επανέναρξη του «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», τώρα, με κεντρικό πρωτοσέλιδο της «Αυγής» υπόσχονται γι’ άλλη μια φορά, έναρξη … το φθινόπωρο.
Σχεδόν 3 ολόκληρα χρόνια χαμένα για το πιο σπουδαίο πρόγραμμα «πράσινης οικοδομής» με την πιο θετική επίπτωση στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην προστασία των ασθενέστερων νοικοκυριών.
Παρέλαβαν ένα πρόγραμμα, η στρατηγική του οποίου βραβεύθηκε ως η 2η καλύτερη της Ευρώπης που υλοποίησε το 2013-14, πάνω από 40.000 επεμβάσεις σε κατοικίες, προϋπολογισμού πάνω από 450 εκατ. € και δημιούργησε 12.000 θέσεις εργασίας στην οικοδομή.
Για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, τους παραδώσαμε ένα πλήρες πρόγραμμα 1,2 δις € με τη συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα και συγχρηματοδότηση από το Πακέτο Γιούνκερ με πρόβλεψη για χιλιάδες παρεμβάσεις σε κατοικίες, δημόσια κτίρια κι επαγγελματικά κτίρια (ξενοδοχεία, κ.ά.).
Τίποτα απ’ αυτά δεν έχει ακόμη ξεκινήσει».
«Η μέχρι τώρα ανικανότητά τους δείχνει ότι ακόμη κι αυτή η καθυστερημένη υπόσχεση για το φθινόπωρο, θα αποδειχθεί ένα νέο παραμύθι της πιο ανίκανης και ιδεοληπτικής κυβέρνησης της χώρας», καταλήγει ο κ. Μανιάτης.
Πηγή:www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης