Αναλύσεις

Δριμεία επίθεση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία: «Προφάσεις εν αμαρτίαις» η στάση της στο Κυπριακό

Δριμεία επίθεση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία: «Προφάσεις εν αμαρτίαις» η στάση της στο Κυπριακό
"Τι πιστεύει η Τουρκία; Ότι το γεγονός ότι παρανόμως κατέχει την Κύπρο δεν θα πρέπει να είναι η ουσία και το αντικείμενο της λύσης της εξωτερικής πτυχής του Κυπριακού;" διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών
"Προφάσεις εν αμαρτίαις" χαρακτηρίζει τη στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Στράτος Ευθυμίου.
Η απάντηση ήρθε σε ερώτηση δημοσιογράφου, αναφορικά με τη σημερινή δήλωση του Τούρκου ομολόγου του Χουσεΐν Μουφτούογλου, περί προσδοκίας της 'Αγκυρας "να διασφαλιστεί μια νέα Διάσκεψη για το Κυπριακό χωρίς όρους".
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε:
"Τι πιστεύει η Τουρκία; Ότι το γεγονός ότι παρανόμως κατέχει την Κύπρο δεν θα πρέπει να είναι η ουσία και το αντικείμενο της λύσης της εξωτερικής πτυχής του Κυπριακού;
Για ακόμη μια φορά, η 'Αγκυρα -για λόγους εξυπηρέτησης των γεωπολιτικών της συμφερόντων- και ο κ. Ακιντζί οδηγούν σε αδιέξοδο τη διαπραγματευτική διαδικασία υπό τα Ηνωμένα Έθνη, επικαλούμενοι  προσχηματικά μεθοδολογικούς λόγους και επιχειρώντας να τερματίσουν τη διαπραγμάτευση, επειδή είναι απρόθυμοι να συζητήσουν τον πυρήνα του Κυπριακού προβλήματος που είναι τα θέματα εγγυήσεων και ασφάλειας".
 Ζητήματα,  όμως, τα οποία, όπως διαμηνύει "είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη φύση του Κυπριακού προβλήματος που είναι εξ ορισμού ζήτημα παράνομης εισβολής και κατοχής της Κύπρου από τον τουρκικό στρατό".
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης