Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Παραινέσεις Τσίπρα σε Παναγιωτάκη για την ΔΕΗ - Ερχονται νόμοι για τα αυθαίρετα, λατομεία και οι ενεργειακοί συνεταιρισμοί

Παραινέσεις Τσίπρα σε Παναγιωτάκη για την ΔΕΗ - Ερχονται νόμοι για τα αυθαίρετα, λατομεία και οι ενεργειακοί συνεταιρισμοί
Να συμφιλιωθεί με την πραγματικότητα, κάλεσε τον πρόεδρο της ΔΕΗ ο Αλέξης Τσίπρας
Έξι νομοθετικές παρεμβάσεις για την αναμόρφωση της ενεργειακής αγοράς προανήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης παρουσία του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα, ο οποίος μάλιστα κάλεσε τον πρόεδρο της ΔΕΗ να συμφιλιωθεί με την πραγματικότητα.
Ειδικότερα, ο κ. Σταθάκης ανέφερε πως πριν τα τέλη του έτους θα έρθει προς ψήφιση στη βουλή νόμος για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ, ενώ το υπουργείο θα προωθήσει νόμο για τη μετάβαση στο νέο μοντέλο της αγοράς ηλεκτρισμού.
Μάλιστα, για το θέμα της ΔΕΗ και την πώληση μονάδων, ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στον πρόεδρο της επιχείρησης κ. Παναγιωτάκη ανέφερε πως «ο καθένας έχει τον δικό του ρόλο. Ο ρόλος του κ. Παναγιωτάκη είναι να καταθέτει τις δικές του σκέψεις και προτάσεις για την καλύτερη διαχείριση της ΔΕΗ. Δεν παράγει πολιτική και δεν διαπραγματεύεται με τους θεσμούς».
Ο κ. Τσίπρας πρότεινε δε στον επικεφαλής της ΔΕΗ «να συμφιλιωθεί με την πραγματικότητα» και σημείωσε πως η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο δυνατόν για την επιχείρηση. «Αποφύγαμε το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ, αλλά και να οδηγηθούν σε ιδιωτικοποίηση οι υδροηλεκτρικές μονάδες».
Οι υπόλοιπες νομοθετικές παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο κ. Σταθάκης αφορούν:
•    Τον Ιούνιο θα κατατεθεί νόμος για τη δημιουργία ενεργειακών συνεταιρισμών που θα μπορούν να παράγουν και να πωλούν τη δική τους ενέργεια.
Οι συνεταιρισμοί αυτοί θα είναι είτε κερδοσκοπικοί είτε μη κερδοσκοπικοί, δηλαδή θα παράγουν ενέργεια για ίδιον όφελος.
•    Σύντομα θα προωθηθεί νέος νόμος για την τακτοποίηση αυθαιρέτων, ο οποίος και θα θέτει καινούριους κανόνες νομιμοποίησης.
•    Θα υπάρξουν νομοθετικές πρωτοβουλίες για τα ειδικά χωροταξικά σχέδια για τα λατομεία και τον τουρισμό με αναθεώρηση του λατομικού νόμου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης