Αναλύσεις

Coeure (EKT): Η Ελλάδα δεν θα μπει στο QE αν δεν ληφθούν αποφάσεις από ESM και ΔΝΤ

Coeure (EKT): Η Ελλάδα δεν θα μπει στο QE αν δεν ληφθούν αποφάσεις από ESM και ΔΝΤ
Ο Coeure τόνισε, ότι η ΕΚΤ χρειάζεται ξεκάθαρη περιγραφή των μέτρων για το χρέος.
H Ελλάδα δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ (QE), προτού ληφθούν αποφάσεις από το Δ.Σ. του ESM και από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, ξεκαθάρισε ο Benoit Coeure, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, ο Coeure τόνισε ότι η ΕΚΤ χρειάζεται ξεκάθαρη περιγραφή των μέτρων για το χρέος.
«Δεν βλέπω να αρχίζει συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο για την ένταξη στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων προτού γίνουν όλα τα βήματα από την Ευρωπαϊκή πλευρά και από την πλευρά του ΔΝΤ, δηλαδή πριν ληφθούν αποφάσεις στο ΔΣ του ESM και στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ», ανέφερε χαρακτηριστικά  ο Coeure.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της ΕΚΤ,  «η Δευτέρα ( συνεδρίαση του Eurogroup) θα είναι η ημέρα για πολιτικές αποφάσεις», τόνισε ο Coeure.
 «Αυτό που θα θέλαμε να δούμε ως ΕΚΤ είναι μια ξεκάθαρη περιγραφή των μέτρων για το χρέος και πόσο θα συμβάλουν στη βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους.
 Χρειαζόμαστε έναν επαρκή βαθμό συγκεκριμενοποίησης».
Όσον αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ,o Coeure υποστήριξε ότι η ΕΚΤ δεν χρειάζεται επίσημα το Ταμείο, «ωστόσο θα μας ανακούφιζε ξεκάθαρα αν το ΔΝΤ συμμετείχε σε όρους της αξιοπιστίας των μέτρων για το χρέος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης