Αναλύσεις

Moody’s: Τα κέρδη από έρευνα - παραγωγή υδρογονανθράκων θα αυξηθούν 20% - 30% το 2017

Moody’s: Τα κέρδη από έρευνα - παραγωγή υδρογονανθράκων θα αυξηθούν 20% - 30% το 2017
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του οίκου αξιολόγησης, η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 5% φέτος σε σύγκριση με το 2016.
Τα κέρδη των πετρελαϊκών εταιρειών παγκοσμίως από την έρευνα και την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου αναμένεται να αυξηθούν το 2017 κατά 20%-30% αναφέρει στην τελευταία της έκθεση ο οίκος αξιολόγησης Moody's.
Όπως αναφέρει «το EBITDA του τομέα θα αυξηθεί με υγιή ρυθμό στους επόμενους 12 έως 18 μήνες, εν μέσω αύξησης της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, υψηλότερων τιμών των βασικών προϊόντων και μέτριας αύξησης του κόστους».
Ο Moody's σημειώνει στην έκθεση, ότι τα κέρδη από την έρευνα και την παραγωγή υδρογονανθράκων μειώθηκαν κατά 45% το 2015 και κατά επιπλέον 25% το 2016.
Επισημαίνει δε, ότι «όταν οι τιμές των βασικών προϊόντων μειώθηκαν, η παραγωγή και οι ταμειακές ροές μειώθηκαν, ενώ οι κεφαλαιαγορές έγιναν όλο και πιο δύσκολες στην πρόσβαση, αναγκάζοντας τις εταιρείες να μειώνουν τις δαπάνες, για να διατηρήσουν τη ρευστότητα τους».
Ωστόσο, με την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και την αύξηση των κεφαλαιακών δαπανών των εταιρειών, η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 5% φέτος σε σύγκριση με το 2016, σύμφωνα με τον οίκο Moody's.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης