Αναλύσεις

Τζακ Λιου – Ευάγγελος Μυτιληναίος: Ενώπιος Ενωπίω στις 29 Ιουνίου στον Economist

Τζακ Λιου – Ευάγγελος Μυτιληναίος: Ενώπιος Ενωπίω στις 29 Ιουνίου στον Economist
Σρόγγυλη Τράπεζα για τους Δύο Άνδρες
Οι προκλήσεις για τη σύγχρονη οικονομία, μετά το Brexit και την άνοδο του λαϊκισμού σε Ευρώπη και Αμερική, είναι το βασικό θέμα της 21ης Συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης του Economist στις 28 και 29 Ιουνίου.
Τα φώτα όμως αναμένεται να κλέψουν οι κ.κ. Τζακ Λιου και  Ευάγγελος Μυτιληναίος, σε μία ενώπιος ενωπίω συζήτηση, κατά τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου.
Οπως είναι γνωστό  Τζακ Λιού ήταν ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, επί προεδρίας Ομπάμα.
Ο κ.Μυτιληναίος, πέραν της μεγάλης επιχειρηματικής ανάπτυξης του Ομίλου έχει πρωτοστατήσει στην σταθεροποίηση της φιλο- ευρωπαικής πορείας της χώρας.
Η παιδεία του προέδρου του Ομίλου είναι αγγλοσαξωνική μεν, με κάθε τρόπο όμως συνέβαλε αποφασιστικά από την αρχή της ελληνικής κρίσης στην προσπάθεια αποφυγής μιας μεγάλης εθνικής περιπέτειας.
Οι εμφανίσεις στα διεθνή κανάλια υψίστης εμβέλειας (Bloomberg και CNBC) αλλά και οι επαφές σε κορυφαίο επίπεδο της Κομισιόν βοήθησαν σε κρίσιμες περιόδους, όταν οι ανησυχίες για την τύχη της ελληνικής οικονομίας χτυπούσαν κόκκινο.
Από την άλλη πλευρά ο Τζακ Λιού είναι ένας πολιτικός παράγοντας με κορυφαία διεθνως εμπειρία, στήριξε την Ελλάδα στην κρίσιμη τελευταία διετία και εξέφρασε την φιλοσοφία των Δημοκρατικών στις διεθνείες οικονομικές σχέσεις.
Σε μια περίοδο που οι κατευθύνσεις της διεθνούς οικονομίας και πολιτικής περνούν από νέα σταυροδρόμια, η συζήτηση θα έχει ειδικό και μεγάλο ενδιαφέρον για όσους αναζητούν τις νέες τάσεις της επόμενης μέρας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης