Αναλύσεις

Goldman Sachs: Η επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ θα δώσει ώθηση στις τιμές, αλλά…

Goldman Sachs: Η επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ θα δώσει ώθηση στις τιμές, αλλά…
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα διατήρησε σταθερή την μέση πρόβλεψη τιμών του Brent για το γ΄ τρίμηνο του 2017 στα 57 δολάρια το βαρέλι.
Επιφυλακτική εμφανίζεται η Goldman Sachs στην τελευταία της έκθεση σχετικά με την επιτυχία που θα έχει η πιθανή επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2018.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα υποστηρίζει, ότι η συμφωνία «πιθανότατα θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου».
Επισημαίνει ωστόσο, ότι «μέχρι στιγμής η προσπάθεια αυτή είχε μέτρια αποτελέσματα, σε σύγκριση με την πρώτη αντίδραση πέρσι, όταν ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά οι περικοπές του ΟΠΕΚ».
Η Goldman Sachs σημειώνει ακόμη, ότι πέρα από τη συνεχιζόμενη αύξηση της αμερικανικής παραγωγής πετρελαίου, η οποία υπερβαίνει το 10% από τα μέσα του 2016 σε 9,3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, η παραγωγή θα αυξηθεί και από τα μέλη του ΟΠΕΚ που απαλλάσσονται από τις περικοπές ή είχαν πληγεί από διαταραχές στον εφοδιασμό, συμπεριλαμβανομένης της Λιβύης και της Νιγηρίας.
Υπογραμμίζει δε, ότι «αυτοί οι συνολικοί όγκοι πετρελαίου που θα προστεθούν στην παγκόσμια παραγωγή, θα μπορούσαν να εξανεμίσουν σε μεγάλο βαθμό το όφελος από τις εκτεταμένες περικοπές».
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα διατήρησε δε σταθερή την μέση πρόβλεψη τιμών του Brent για το γ΄ τρίμηνο του 2017 στα 57 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης