Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Η λίστα με όλα τα προαπαιτούμενα και τα 78 που απαιτούνται για την επόμενη δόση

Η λίστα με όλα τα προαπαιτούμενα και τα 78 που απαιτούνται για την επόμενη δόση
Συνολικά 78 προαπαιτούμενα πρέπει να υλοποιήσει η Αθήνα για να πάρει την δόση
Στην οριστικοποίηση του εφαρμοστικού νόμου ο οποίος θα περιλαμβάνει τα μέτρα και τα αντίμετρα που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές, προχωράει η κυβέρνηση με στόχο να υλοποιηθούν τα προαπαιτούμενα που θα οδηγήσουν στην εκταμίευση μιας ακόμα δόσης από το τρίτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, η κυβέρνηση θα πρέπει να νομοθετήσει ή να εκδώσει αποφάσεις για 78 προαπαιτούμενα, όπως προκύπτει από την λίστα που αποκαλύπτει το «bankingnews».
Ειδικότερα, για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση πρέπει να κλείσουν 140 δράσεις, εκ των οποίων 40 έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ενώ για 78 πρέπει να νομοθετηθούν ή να εκδοθούν αποφάσεις.
Τα υπόλοιπα 20 χαρακτηρίζονται τεχνικού χαρακτήρα.
Ακόμα και αν υπάρξει συμφωνία στις 22 Μαΐου απαιτούνται 4-5 εβδομάδες για την εκταμίευση της δόσης (7 δισ. για λήξεις ομολόγων συν κεφάλαια για πληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων) και περίπου άλλες 5-6 εβδομάδες για την απόφαση του ΔΝΤ, προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα, δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.
Μεταξύ των κυριότερων προαπαιτουμένων που εκκρεμούν είναι:

*Ο νέος οδικός χάρτης από την Τράπεζα της Ελλάδος για την χαλάρωση των capital controls.

* Εκ νέου υπολογισμός και επεξεργασία των αιτήσεων συνταξιοδότησης σύμφωνα με τους νέους κανόνες περί παροχών (νόμος 4387/2016). Τουλάχιστον το 10% όλων των αιτήσεων συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν μεταξύ 13 Μαΐου και Δεκεμβρίου 2016 θα πρέπει να υπολογιστούν εκ νέου.

* Υιοθέτηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης των πολιτών.

* Σχέδιο καταπολέμησης του λαθρεμπορίου προϊόντων που υπόκεινται σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης.

* Σχέδιο εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΗ.

* Δημοπράτηση του 16% των ποσοτήτων αερίου της ΔΕΠΑ .

* Επιχειρηματικά σχέδια από ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων και των βασικών κεφαλαιακών έργων για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης