Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Πρώτα η αποπληρωμή των 14 δισ του ΔΝΤ και μετά το νέο δάνειο

tags :
Πρώτα η αποπληρωμή των 14 δισ του ΔΝΤ και μετά το νέο δάνειο
Υπόθεση εργασίας προς το παρόν το πακέτο ποσοτικής χαλάρωσης
Στο Eurogroup στις 22 Μαΐου στο ανακοινωθέν των υπουργών οικονομικών θα αναφέρεται ότι τα μέτρα για το χρέος που θα εφαρμοστούν από το 2018 δεν θα έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα.
Δηλαδή το πακέτο μέτρων για το χρέος θα αποτιμηθεί μεν αλλά δεν θα υπάρχει καμία δέσμευση των ευρωπαίων να τα υλοποιήσουν.
Η επιμήκυνση 20 χρόνια π.χ. που θα είναι ένα από τα μέτρα που θα αποτιμηθούν δεν επιλύει το ελληνικό πρόβλημα χρέους.
Δεν μπορεί μια επιμήκυνση και ένας μηχανισμός εγγύησης επιτοκίων να διασφαλίσει την βιωσιμότητα του χρέους.
Όμως πέραν από το τεχνικό σκέλος η Ελλάδα ενώ προνομοθετεί μέτρα η λύση για το χρέος θα στηρίζεται στην παραδοχή ότι εάν και εφόσον απαιτηθούν τα μέτρα θα εφαρμοστούν το 2018.

Το ΔΝΤ πρώτα θα αποπληρωθεί με τα 14 δισεκ. και μετά θα εξετάσει νέο δάνειο έως 4 δισεκ.

Το ΔΝΤ για να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα πρώτα θα αποπληρωθούν τα 14 δισεκ. που είναι η συνολική έκθεση στην Ελλάδα και εν συνεχεία θα δανείσει εκ νέου με 3,5 με 4 δισεκ. ευρώ.
Επίσης για να δανείσει το ΔΝΤ θα απαιτήσει κάποιο μηχανισμό εγγύησης και ίσως να χρησιμοποιηθούν τα κέρδη από τα ομόλογα ANFA.
Πρακτικά το ΔΝΤ πρώτα θα μειώσει τον ελληνικό κίνδυνο στον ισολογισμό του και εν συνεχεία θα το αυξήσει έχοντας πολύ ισχυρές εξασφαλίσεις.

Ποσοτική χαλάρωση 20 Ιουλίου υπόθεση εργασίας

Η ΕΚΤ θα μπορούσε να εντάξει τα ελληνικά ομόλογα σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στις 20 Ιουλίου αλλά αυτό το σενάριο ακόμη αποτελεί υπόθεση εργασίας.
Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η έκθεση βιωσιμότητας του ΔΝΤ και η έκθεση βιωσιμότητας της ΕΚΤ για το ελληνικό χρέος να συμπίπτουν.
Πηγή: Bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης