Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση έφερε 4ο μνημόνιο ως αποτέλεσμα του λαϊκισμού

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση έφερε 4ο μνημόνιο ως αποτέλεσμα του λαϊκισμού
Το μόνο που προσφέρει αυτή η κυβέρνηση ως προοπτική είναι μέτρα, μέτρα και νέα μέτρα είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.
Την θέση ότι το 4ο μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση δεν ήταν ούτε δεδομένο ούτε νομοτελειακό αλλά ότι είναι αποτέλεσμα του λαϊκισμού διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Χατζηδάκης υποστήριξε ότι «το μόνο που προσφέρει αυτή η κυβέρνηση ως προοπτική στη χώρα είναι μέτρα, μέτρα και νέα μέτρα».
«Ενώ αυτή η κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι θα μας βγάλει από τα μνημόνια, μετά το τρίτο μνημόνιο φέρνει ουσιαστικά και το τέταρτο μνημόνιο, πράγμα το οποίο δεν ήταν καθόλου δεδομένο και νομοτελειακό το καλοκαίρι του 2015.
Όλα αυτά τα μέτρα, τα οποία τώρα συζητάμε, δεν υπήρχαν στον ορίζοντα με την κυβέρνηση Σαμαρά, δεν υπήρχαν ούτε καν με την κυβέρνηση Τσίπρα ολόκληρο το 2015.
Προέκυψαν ακριβώς επειδή η οικονομία πάει προς τα πίσω, τα πράγματα έχουν ξεφύγει και αυτό είναι το τίμημα του λαϊκισμού, της τσάμπα μαγκιάς, αυτό πληρώνουμε σήμερα» είπε ο κ.Χατζηδάκης.
Κληθείς να σχολιάσει τη συμφωνία ο κ.Χατζηδάκης υποστήριξε ότι «το κλείσιμο της αξιολόγησης συνδέεται με ένα πολύ μεγάλο βάρος για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, που πληρώνουν τη νύφη».
«Οι συντάξεις θα περικοπούν, ορισμένοι θα χάσουν δύο συντάξεις και την ίδια στιγμή θα έχουμε επίπτωση στους μισθωτούς, διότι υπολογίζεται ότι θα δίνουν 650 ευρώ φόρο στην εφορία άνθρωποι που σήμερα δεν πληρώνουν, άρα αυτό ισοδυναμεί για κάποιους με έναν μισθό» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι «η ΝΔ είχε ζητήσει πολιτική αλλαγή ακριβώς για να προχωρήσει ο τόπος προς την πορεία της Ιρλανδίας, της Κύπρου και να αποφύγουμε τέτοιου είδους μέτρα [...]».
«Δεν είμαστε ο "δεξιός ΣΥΡΙΖΑ", έτσι ώστε με ένα άρθρο και έναν νόμο να διαγράφουμε τις διεθνείς συμβάσεις της χώρας.
Οι διεθνείς συμβάσεις για την οικονομία δεν είναι γραμμένες σε πέτρα, αλλά μπορούν να γίνουν καλύτερες ή χειρότερες, ανάλογα με τις κυβερνήσεις, που θα τις χειριστούν.
Μας δεσμεύουν οι στόχοι των συμφωνιών της χώρας, δε μας δεσμεύουν οι τρόποι.
Χρειαζόμαστε ένα κράτος, το οποίο να είναι προσανατολισμένο στην αποστολή του, δηλαδή να εξασφαλίζει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στον πολίτη, π.χ. υψηλής ποιότητας αστυνόμευση, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στον χώρο της Παιδείας και της Υγείας» είπε ο κ.Χατζηδάκης

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης